Dünya

AB, DEAŞ ve El Kaide'ye yönelik yaptırımları 2025'e kadar uzattı

Avrupa Birliği, terör örgütleri DEAŞ ve El Kaide ile bağlantılı kişi ve gruplara yönelik yaptırımların süresini bir yıl daha uzattı.

Abone Ol

Avrupa Birliği (AB), terör örgütleri DEAŞ ve El Kaide ile bu örgütlerle bağlantılı kişi, grup ve kuruluşlara yönelik yaptırımların süresini 31 Ekim 2025’e kadar uzatma kararı aldı. Bu karar, halihazırda yaptırım listesinde bulunan 15 kişi ve 6 grubu etkiliyor.

AB Konseyi tarafından yapılan açıklamada, uluslararası barış ve güvenliği tehdit eden terör örgütlerine karşı alınan yaptırımların süresinin 31 Ekim 2025’e kadar uzatıldığı belirtildi. AB, bu yaptırımlarla terör saldırılarını planlayan, finanse eden ve propagandasını yapan unsurlara karşı mücadelede kararlılığını vurguluyor.

Kimler Etkilenecek?

AB’nin yaptırımları, listede yer alan kişi ve kuruluşların 27 üye ülkedeki mal varlıklarının dondurulmasını, bu kişilere ekonomik kaynak sağlanmasının yasaklanmasını ve listede bulunan gerçek kişilere seyahat yasağı getirilmesini içeriyor.

AB, 2016 yılından bu yana DEAŞ ve El Kaide ile bağlantılı kişi ve gruplara yönelik bu yaptırımları uyguluyor. Yaptırımlar, terörizmle mücadelede AB'nin kararlılığını ortaya koyarken, uluslararası güvenliğe yönelik tehditlere karşı etkin bir cevap niteliği taşıyor.