Dünya

AB çalışanları, katil İsrail'in Gazze'ye saldırılarının 1. yılında protesto düzenledi

Avrupa Birliği (AB) kurumlarının çalışanları, Brüksel'deki AB Komisyonu önünde İsrail'in Gazze'ye yönelik 1 yıldır devam eden saldırılarını protesto etti. Yaklaşık 100 kişinin katıldığı etkinlikte, "Barış ve Adalet için AB Personeli" yazılı dövizler açıldı.

Abone Ol

Protestoda, İsrail'in Filistinlilere yönelik katliamlarına dikkat çekildi ve 2024 yılı içerisinde okullar başta olmak üzere İsrail'in saldırılarında hayatını kaybeden çocuk, kadın ve sivillerin sayısına dair bilgiler paylaşıldı. 

AB çalışanları, görüşlerini şu taleplerle dile getirdi: Gazze'de derhal ve kalıcı ateşkes sağlanması, tüm esirlerin serbest bırakılması, tüm suçların ve hak ihlallerinin kınanması, üye ülkelerin İsrail'le silah ticaretini durdurması, AB-İsrail Ortaklık Anlaşması'nın iptali ve Uluslararası Adalet Divanı kararlarının uygulanması. Ayrıca, her ayın ikinci perşembesi protesto düzenlemeye devam edeceklerini belirttiler.

Protestoya katılan İsrailli Filistin destekçisi aktivist Eitan Bronstein Aparicio, İsrail'in 1982'deki Sabra ve Şatilla katliamıyla başlayan sürecin ardından zamanla bir soykırım devletine dönüştüğünü vurguladı.

Önceki eylemlerinde AB çalışanları, uluslararası hukuk, AB anlaşmaları ve Birleşmiş Milletler Soykırım Sözleşmesi'nin "öldüğünü" ifade ederek sembolik bir cenaze töreni düzenlemişti.