Dünya

AB çalışanları, Gazze politikasını Brüksel'de yine protesto etti

Avrupa Birliği personeli, AB'nin Filistin'e yönelik politikasını eleştirerek Gazze'deki eylemsizliğe dikkat çekmek için bir kez daha Brüksel'de bir araya geldi.

Abone Ol

Avrupa Birliği (AB) çalışanları, AB'nin İsrail işgali altındaki Filistin topraklarına yönelik politikasını protesto etmek amacıyla Brüksel'de sessiz bir eylem gerçekleştirdi. 

AB Komisyonu önünde toplanan yaklaşık 100 çalışan, "Barış ve Adalet için AB Personeli" yazılı pankartlarla taleplerini dile getirdi. Eylemciler, Gazze’de derhal ve kalıcı bir ateşkesin sağlanması, tüm esirlerin serbest bırakılması, hak ihlallerinin kınanması, İsrail ile silah ticaretinin durdurulması ve AB-İsrail Ortaklık Anlaşması'nın iptali gibi taleplerde bulundu. Ayrıca, Uluslararası Adalet Divanı kararlarının uygulanmasını talep eden protestocular, her ayın ikinci perşembesi bu tür eylemleri sürdüreceklerini açıkladı.

Protestonun organizatörlerinden Manus Carlisle, "AB personeli, işgal altındaki halklarla dayanışma göstermek için bir kez daha AB kurumlarının önünde toplandı" dedi. Carlisle, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırısına karşı AB'nin gösterdiği koordineli tepkinin İsrail-Filistin konusunda sergilenmediğini belirterek AB'nin eylemsizliğini eleştirdi.

1700 İmza Toplandı

Protestocular ayrıca çevrim içi bir imza kampanyası başlatarak şimdiye kadar 1700 imza topladıklarını duyurdu. İmzaların yeterli sayıya ulaştığında AB liderlerine iletileceği açıklandı. Katılımcılara herhangi bir endişeye kapılmamaları gerektiği belirtilirken, taleplerinin AB’nin değerleri ve uluslararası yasal yükümlülüklerle uyumlu olduğu vurgulandı.

AB çalışanları daha önce de geniş çaplı protestolar düzenleyerek uluslararası hukuk ve AB anlaşmalarının ihlallerine karşı tepkilerini dile getirmişti.