Gündem

AB Bakanı Çelik: Yunanistan darbecileri korumak için hukuku çiğnedi

Abone Ol

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Yunan Danıştayı’nın 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası Yunanistan’a sığınan 8 darbeci askerden birini adli kontrol şartıyla serbest bırakma kararına ilişkin açıklamada bulundu.

“Daha da ötesi darbecileri serbest bırakarak teşvik etmek, darbecileri ödüllendiren devlet haline gelmektir.” diyen Bakan Çelik, “Demokratik değerleri korumak için çeşitli uluslararası zeminlerde aynı masayı paylaştığımız Yunanistan’ın demokrasi düşmanlarını koruyan bir devlet haline gelmesi tarihi bir kırılma noktasıdır.” ifadelerini kullandı.

“Yunanistan, hukuku çiğnemektedir”

Darbecilere sahip çıkan Yunanistan’ı sert bir dille eleştiren Çelik, “Bu tablo karşısında kimse bize hukuktan bahsetmesin. Bu tablo hukukun eseri olamaz. Evrensel hukuk darbecileri himaye etmez. Darbecileri korumak için Yunanistan, hukuku çiğnemektedir. Darbeci teröristleri himaye etmek için hukuk esir alınmıştır.” şeklinde konuştu.

Yunan Adalet Bakanı açıklamıştı

Yunan Adalet Bakanı Kondonis, 24/7 radyosuna 15 Temmuz darbe girişimi sürecine ilişkin yaptığı açıklamada, 8 darbecinin mayıs sonunda serbest bırakılabileceğini belirterek, “18 aylık tutukluluk halleri bittikten sonra serbest bırakılmalarını engelleyecek bir durum yok. Bu süre Mayıs ortasında doluyor. Türk tarafından Yunanistan’da yargılanmaları için bir talep gelmedi” ifadelerini kullanmıştı.

Yunanistan, FETÖ’cüler üzerinden Türkiye’yi tehdit etti!Dünya

Türkiye’den Yunanistan’a tepkiTürkiye