Gündem

9 yıl önce Iğdır'da 13 polis şehit olmuştu: DEM Parti İl Başkanı da gözaltında

Dilucu Sınır Kapısı'nda 9 yıl önce gerçekleştirilen bombalı saldırıya ilişkin Iğdır'da düzenlenen operasyonda, aralarında DEM Parti İl Başkanı Mehmet Selçuk'un da bulunduğu 8 şüpheli gözaltına alındı.

Abone Ol

Iğdır'da 9 yıl önce 13 polisin şehit olduğu bombalı saldırıya ilişkin yürütülen soruşturmada önemli bir gelişme yaşandı. PKK'lı teröristler tarafından Dilucu Sınır Kapısı'nda görevli polisleri taşıyan minibüse yapılan bombalı saldırıyla ilgili olarak düzenlenen operasyonda, aralarında DEM Parti İl Başkanı Mehmet Selçuk'un da yer aldığı 8 şüpheli gözaltına alındı.

Polis ekipleri, şüphelilerden birinin patlayıcı yapımında kullanılan gübreyi temin ettiğini belirtti. Şüpheliler hakkında terör örgütüne yardım ve yataklık suçlamaları bulunuyor. Operasyon kapsamında DEM Parti il binasında aramalar devam ederken, binanın bulunduğu sokak giriş çıkışlara kapatıldı. 

2015 yılında meydana gelen bu saldırıda 13 polis şehit olmuş, olayla ilgili başlatılan soruşturma çerçevesinde daha önce de bazı şüpheliler tutuklanmıştı.