Çevre

81 ilde orman temizliği seferberliği gerçekleştirildi

Türkiye'nin dört bir yanında, aynı anda Orman Temizleme Etkinliği düzenlendi. Gençler doğanın korunmasına dikkati çekmek için iş başındaydı.

Abone Ol

Ülke genelinde gerçekleştirilen orman temizliği seferberliği, birçok ilde gençlerin ve gönüllülerin katılımıyla yapıldı. Gönüllüler, eldivenlerini giyip çöp poşetlerini alarak ormanlarda çöp avına çıktılar.

Bursa’da Gönüllü Gençlerden Temizlik Çalışması

Bursa'da yaklaşık 150 kişilik bir grup, Cumalıkızık'ta bulunan ormanlık alanlarda çöpleri topladı. Etkinliğe, Bursa Orman Bölge Müdürü Esat Şimşek ve Bursa Gençlik Hizmetleri Müdürü Mürsel Kaya da katıldı.

Balıkesir’de 350 Kişi Bir Araya Geldi

Balıkesir’de ise 350 kişiden oluşan bir grup, Karesi ilçesine bağlı Kabakdere Mahallesi'ndeki ormanlık alanları temizledi. Altıeylül Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin ve Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp etkinliğe destek verdi.

Çanakkale'de Çevre Temizliği

Çanakkale'nin Çınarlı köyünde de temizlik etkinliği gerçekleştirildi. Katılımcılara, eldiven ve poşet dağıtıldıktan sonra cam ve plastik atıklar ayrı ayrı toplandı. Etkinliğe birçok protokol üyesi ve akademisyen katıldı.

Kütahya’da Farkındalık Oluşturuldu

Kütahya'da, Hacıazizler Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda düzenlenen temizlik etkinliği, gençlerin ve protokol üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Gençlik ve Spor İl Müdürü Bülent Küçük, sürdürülebilir çevre bilinci oluşturmayı hedeflediklerini ifade etti.

Bilecik ve Yalova'da Temizlik Faaliyetleri

Bilecik'te Pelitözü Gölpark’ta, Yalova'da ise Gökçe Tepe bölgesinde düzenlenen etkinliklerde, katılımcılar çöp topladı. Her iki etkinlikte de ormanların korunmasına yönelik farkındalık yaratma amacı vurgulandı.

Şanlıurfa ve Gaziantep’te Çöp Temizliği

Şanlıurfa'da Atatürk Ormanı'nda düzenlenen etkinlikte, orman bölge müdürlüğü personeli ve gençler atıkları topladı. Gaziantep'te ise Erikçe Ormanı'nda gerçekleştirilen temizlik çalışmasında, personel ve gençler çevre temizliği yaparak vatandaşları uyardı.