Gündem

8 yaşındaki çocuk ailesi tarafından iple asılmıştı: Soruşturma yeniden başlatıldı!

Batman’da ailesi tarafından ipte asılı halde bulunan 8 yaşındaki Şeyma isimli çocuk, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı gözetimine alındı. Çocuğun sağlık kontrolleri için hastaneye nakledildiği açıklandı.

Abone Ol

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Batman’ın Kozluk ilçesinde yaşanan trajik olayla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Göktaş, evlerinin önünde ipte asılı halde bulunan 8 yaşındaki Şeyma isimli çocuğun Bakanlık tarafından gözetim altına alındığını ve sağlık kontrolleri için hastaneye götürüldüğünü belirtti.

Soruşturma Yeniden Başlatıldı

Olayla ilgili bir süre önce başlatılan cinsel istismar soruşturmasının takipsizlik kararıyla sonuçlandığını hatırlatan Bakan Göktaş, bu kararın Bakanlığın itirazı üzerine kaldırıldığını ve soruşturmanın yeniden açıldığını duyurdu. Göktaş, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Batman'ın Kozluk ilçesinde Şeyma kızımıza yönelik cinsel istismar iddiasıyla başlatılan soruşturmada verilen takipsizlik kararı, Bakanlığımızın itirazı üzerine kaldırılarak soruşturma yeniden başlatılmıştı. Bugün itibarıyla Şeyma kızımız, Bakanlığımızın gözetimine alınmış ve sağlık kontrolleri gerçekleştirilmek üzere hastaneye nakledilmiştir."