Gündem

8 ilde FETÖ operasyonu: 18 gözaltı

Abone Ol

15 Temmuz 2016’da 251 vatan evladının şehit edildiği hain işgal girişimini gerçekleştirilen Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik yürütülen operasyonlar kararlılıkla sürüyor. Uşak merkezli 6 ilde, Aksaray ve Tokat’ta FETÖ’ye yönelik operasyonlarda 18 şüpheli gözaltına alındı.

Aksaray’da 5 gözaltı

Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında FETÖ ile bağlantısı olduğu değerlendirilen, daha önce görevinden ihraç edilen 2 polis memuru ile 3 iş adamı hakkında gözaltı kararı çıkartıldı.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ve Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, kent merkezinde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda 5 şüpheli gözaltına alındı.

Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler emniyete götürüldü.

Tokat’ta 7 şüpheli gözaltına alındı

Tokat Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde Ankara, Uşak, Kütahya, Tekirdağ, Samsun ve Antalya’da haklarında gözaltı kararı bulunan 7 kişi yakalandı.

Meslekten ihraç edilen 3 hakim, bir hakim adayı ile 3 hukuk mezunundan oluşan şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından Tokat Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Uşak merkezli oeprasyonda 6 gözaltı

Uşak Cumhuriyet Başsavcılığınca örgütün Jandarma Genel Komutanlığındaki kripto yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında örgütsel faaliyetlerde bulunduğu öne sürülen bir binbaşı, bir yüzbaşı, 3 astsubay ve bir uzman çavuş hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Uşak İl Jandarma Komutanlığı ekipleri koordinesinde Uşak, Van, Yozgat, Edirne, Şanlıurfa ve Erzincan’da düzenlenen eş zamanlı operasyonda, aralarında Uşak Merkez İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Y.M.A’nın da bulunduğu 6 askeri personel gözaltına alındı.

Şüphelilerin adreslerindeki bazı bilgisayarlar ile dokümanlara el konuldu.

Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, Uşak İl Jandarma Komutanlığına getirildi.

FETÖ’nün ‘mahrem imamı’ ve ‘mahrem izdivaç ablası’ hücre evinde yakalandı15 Temmuz

FETÖ’nün Gabon yapılanması çökertildi! 3 elebaşı Türkiye’de15 Temmuz