7 Ekim “Gazze soykırım günü” ilan edilsin

Abone Ol

Dünya var olduğu sürece insanoğlu 7 Ekim 2023 tarihini unutmamalı. Müslümanlar da bu tarihi unutturmamalı. Çünkü Avrupa’nın ortasında halkı Haçlı soykırımına uğrayan Aliya İzzetbegoviç’in dediği gibi; “Ne yaparsanız yapın, soykırımı unutmayın. Çünkü unutulan soykırım tekrarlanır.”

7 Ekim 2023’ten bu yana geçen 368 günde terör devleti İsrail, Gazze’de dünya tarihinin bugüne kadar görmediği bir soykırım yaptı, yapmaya da devam ediyor.

ABD ve İngiltere başta olmak üzere Haçlı Avrupa’sı yapılan bu soykırımda İsrail’in suç ortaklarıdır.

Tarih, Filistinliler Gazze’de katliamı yaşarken İslam ülkelerinin acziyetini de Batı’nın desteklediği siyonist Yahudi katillerin yaptığı soykırımı da yazacak.

Müslümanlar ve İsrail’in gerçekleştirdiği vahşete karşı çıkan her vicdan sahibi Gazze soykırımını unutturmamak için elinden geleni yapmalıdır.

Bugün Gazze’de kardeşlerinin katledilişini seyreden Müslümanların Gazze’nin kadın ve çocuklarına çok büyük bir borcu var. Gazze halkının bu hakkını ödemenin yollarından bir tanesi, onların uğradığı soykırımı dünya var oldukça insanlara anlatmaktır!

Filistin, Kudüs ve Gazze davasının hamisi Cumhurbaşkanımız ve Türkiye’nin liderliğinde “Gazze Soykırım Vakfı” kurulmalı, bu vakıf her yıl 7 Ekim’de Gazze soykırımını anma programı düzenleyerek İsrail’in yaptığı soykırımı dünya ülkeleri ve halklarına anlatmalıdır!

Dini, dili, ırkı ne olursa olsun; dünyanın neresinde olursa olsun İsrail’in Gazze’de uyguladığı gibi, yeni soykırımların yapılmasını önlemek için devletlere yol gösterilmeli, halklara direniş cesareti verilmelidir!

Her yıl 7 Ekim’de yapılacak söz konusu anma programıyla Gazze soykırımının devletlerin ve milletlerin gündem ve literatürüne girmesi sağlanmalıdır!

Bunun için anma programlarında insan hakları, tıp, bilim, sanat, edebiyat, haber, spor, müzik ve sinema gibi kategorilerdeki çalışmalar ödüllendirilmelidir.

Devletlerin ve dünya halklarının Gazze soykırımını tanıması ve kabul etmesi sağlanmalıdır!

Fikir olması için 2024 yılı “Gazze Soykırımını Anma” programının ödül başlıklarını ve ödüllendirilecek isimleri yazmak istiyorum!..

Gazze Özel Ödülü: Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan.

Kudüs Davasına Hizmet Ödülü: Şehit İsmail Heniyye.

Vicdan ve Merhamet Ödülü: Latin Amerika ülkeleri adına Kolombiya Devlet Başkanı Gustavo Petro.

Barış Ödülü: Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani.

Adalet Ödülü: Güney Afrika Cumhuriyeti adına Devlet Başkanı Cyril Ramaphosa.

Medya Ödülü: TRT ve Anadolu Ajansı adına Prof. Dr. Fahrettin Altun.

Gençlik Ödülü: Soykırıma direnen gençlik adına Columbia Üniversitesi öğrencileri.

Spor Ödülü: Celtic Futbol Kulübü, taraftarları ve futbolcuları.

Yeni kategoriler ilave edilebilir, isim değişiklikleri de yapılabilir. Gazze Vakfı çatısı altında her yıl yapılacak bu çalışmayla yeni soykırımların önü alınmalıdır. Sadece Gazze halkı için değil, katil soykırımcılara karşı insanlığın yaşatılması için mücadelemiz devam etmelidir. Mazlumun tarafında olanlar, soykırımcılara ve onu destekleyenlere karşı mutlaka zafer kazanacaklardır. Mazlumların dostları onun gururuyla, soykırımcılar ve destekçileriyse onun utancıyla baş başa kalacaklardır…

Gazze soykırımı kurbanlarının kanları ve canlarını feda ederek yaptıkları direniş, insanlığı yaşatma direnişidir. Hitler gibi Netanyahu, Naziler gibi siyonistler de bu şanlı direniş karşısında yenilmeye mahkûmlar!