Gündem

6.2'lik depremin ardından İstanbul yollara döküldü! Akaryakıt istasyonlarında kuyruk...

6.2 büyüklüğündeki depremin ardından İstanbullular panikle yollara döküldü, trafik yoğunluğu kent genelinde yüzde 76’ya ulaştı. Akaryakıt istasyonlarında da uzun kuyruklar oluştu.

6.2'lik depremin ardından İstanbul yollara döküldü! Akaryakıt istasyonlarında kuyruk...
Abone Ol

Marmara Denizi’nde meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki depremin ardından İstanbul’da büyük bir panik yaşandı. Sarsıntının hemen ardından binlerce vatandaş evlerinden ve iş yerlerinden dışarı çıktı. Özellikle özel araçlarıyla yollara dökülen İstanbullular, kent genelinde trafiğin kilitlenmesine neden oldu.

ANA YOLLARDA İLERLEME GÜÇLÜKLE SAĞLANDI

D-100 (E-5) kara yolu ve TEM Otoyolu başta olmak üzere kentteki birçok ana arterde trafik yoğunluğu zirve yaptı. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü girişinde çift yönlü sıkışıklık oluşurken, Avrupa Yakası’nda Zincirlikuyu’dan Beylikdüzü’ne, Ankara istikametinde ise Beylikdüzü’nden köprü girişine kadar uzun araç kuyrukları dikkat çekti.

Anadolu Yakası’nda da benzer bir tablo vardı. Üsküdar, Kadıköy, Ataşehir ve Ümraniye gibi yoğun yerleşim bölgelerinde yollar adeta durma noktasına geldi.

Resim 2025 04 23 155839231

TRAFİK YOĞUNLUĞU HARİTALARA YANSIDI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Cep Trafik uygulamasına göre, saat 14.17 itibarıyla kent genelindeki trafik yoğunluğu yüzde 76’ya ulaştı. Avrupa Yakası’nda bu oran yüzde 78 olurken, Anadolu Yakası’nda yüzde 74 olarak ölçüldü.

AKARYAKIT İSTASYONLARINA AKIN ETTİLER

Depremin ardından yalnızca yollar değil, akaryakıt istasyonları da dolup taştı. Panikle evlerinden ayrılan vatandaşlar, hem araçlarının depolarını doldurmak hem de market bölümlerinden ihtiyaçlarını karşılamak için istasyonlara yöneldi. Uzun araç kuyrukları, istasyonların çevresinde dikkat çekici bir yoğunluk oluşturdu.

HAVADAN YOĞUNLUK GÖRÜNTÜLENDİ

E-5 ve TEM Otoyolu’ndaki trafik yoğunluğu dronla havadan görüntülendi. Görüntülerde çok sayıda aracın adım adım ilerlediği, vatandaşların bazı noktalarda araçlarının yanında beklediği ve okulların bahçelerine sığınan insan toplulukları net şekilde görüldü.

Uzmanlar, olası artçı sarsıntılara karşı vatandaşları resmi kaynaklardan gelen açıklamaları takip etmeye ve acil durumlarda yollarda kalmamaya çağırdı.