Yaşam

6 yaşındaki depremzede çocuğa korucu aile oldular

Sinop'ta yaşayan Sema ve Cihan Maden çifti, deprem mağduru bir çocuğa kucak açarak koruyucu aile olma hayallerini gerçeğe dönüştürdü.

Abone Ol

Sinop'ta yaşayan Sema ve Cihan Maden çifti, televizyonlarda gördükleri deprem mağduru çocukların hikayelerinden etkilenerek, 6 yaşındaki bir çocuğu koruyucu aile olarak evlat edindi. Uzun yıllardır çocuk sahibi olamayan çift, bu boşluğu doldurmak için koruyucu aile olmaya karar verdi.

Koruyucu Aile Olma Süreci

Maden çifti, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası enkaz altından çıkarılan öksüz çocuklardan etkilenerek, koruyucu aile olma işlemlerini hızlandırdı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan Gönül Elçileri Projesi'nden haberdar olan çift, 2023 yılında Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne başvurdu. Gerekli yasal prosedürlerin tamamlanmasının ardından 6 yaşındaki bir çocuğun koruyucu ailesi oldular.

Yeni Aile Hayatı ve Duygular

Sema Maden, bir çocuğa kucak açmanın çok farklı bir duygu olduğunu belirtti. Çocuklarına kavuşmanın mutluluğunu dile getiren Maden, sürecin olumlu sonuçlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti. 

Cihan Maden ise, "Devletin bize bunu sağlaması gerçekten yüce bir durum," diyerek, çocuk sahibi olmanın zor olduğu günümüzde koruyucu aile olmanın güçlü bir seçenek olduğunu ifade etti. "Biz onu evlatlık olarak almadık, koruyucu aile olarak aldık ama duygu olarak bir evlattan kesinlikle bir farkı yok," diye ekledi.

Vali'den Destek Ziyareti

Vali Mustafa Özarslan, eşi Reva Beray Özarslan ile birlikte Maden çiftini ziyaret ederek, çocuklarına çeşitli hediyeler takdim etti. Ziyaretinde koruyucu aile uygulamasının önemine dikkat çeken Özarslan, şartları uyan herkesi bu uygulamaya katılmaya davet etti.

Sema ve Cihan Maden çifti, çocuklarıyla birlikte yeni bir aile hayatı kurmanın mutluluğunu yaşarken, topluma örnek teşkil eden bir adım attılar.