Gündem

6 ilde FETÖ’ye ağır darbe: 53 gözaltı

Abone Ol

15 Temmuz’da 249 vatan evladının şehit olduğu hain işgal girişimini düzenleyen Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik operasyonlar kararlılıkla sürüyor. Akısaray merkezli 5 ilde ve Bursa’da örgüte yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 53 şüpheli gözaltına alındı.

Aksaray merkezli FETÖ operasyonunda 13 gözaltı

Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ’ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, Aksaray, Niğde, Ankara, Antalya ve Zonguldak’ta FETÖ/PDY ile bağlantısı olduğu değerlendirilen 15 kişi hakkında gözaltı kararı çıkartıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ve Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından, belirlenen adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonda 13 şüpheli gözaltına alındı.

Firarilerin yakalanması için çalışmalar sürüyor

Operasyon kapsamında adreslerinde bulunamayan 2 zanlının yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Bursa’da 40 ByLock’cu gözaltında

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ’ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında yaklaşık 50 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Bunun üzerine harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, sabah saatlerinde şüphelilere ait adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda çoğunluğu iş adamı 40 kişi gözaltına alındı. Emniyete getirilen şüphelilere ait adreslerde de arama yapıldı.

Diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalar sürüyor.