Gündem

5 yaşındaki Eda Nur'un ölümüne ilişkin yeni gelişme! İstanbul Valiliği duyurdu

İstanbul Valiliği, 5 yaşındaki Eda Nur Gezer’in Menekşe Parkı’nda kazı çalışması sonrası oluşan su birikintisine düşerek hayatını kaybetmesi olayıyla ilgili olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde görevli 3 memur hakkında soruşturma izni verdi.

Abone Ol

Küçükçekmece'de 26 Nisan’da Menekşe Parkı'nda kazı çalışması sonrası meydana gelen su birikintisine düşerek hayatını kaybeden 5 yaşındaki Eda Nur Gezer'in ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde (İBB) görevli Avrupa Yakası Park ve Bahçeler Müdürü Z.D, Teknik Müdür Yardımcısı E.U. ve Bölge Şefi T.Y. hakkında soruşturma izni verdi. 

Soruşturmanın Detayları

Valilik, Eda Nur’un hayatını kaybettiği olayın ardından Avrupa Yakası Park ve Bahçeler Müdürü Z.D'nin, kazı çalışmalarının denetiminde ihmal ve gerekli talimatların verilmesinde eksiklikler yaşandığını belirtti. Teknik Müdür Yardımcısı E.U. ve Bölge Şefi T.Y. ise gerekli önlemleri almadıkları, talimatların takibini yapmadıkları gerekçesiyle soruşturma izni verilen diğer isimler oldu.

Olayın Gelişimi

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturma sürerken, İBB, kendi içinde de idari soruşturma başlattığını duyurdu. Soruşturma sürecinde, kazı çalışmasında görevli olan İBB iştiraki İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ çalışanları gözaltına alındı. Çalışanlardan biri tutuklanırken, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ayrıca, İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ Genel Müdürü Ali Sukas hakkında da adli kontrol tedbiri uygulandı.