Dünya

48 saatte 10 uçağa bomba ihbarı yapıldı!

Son iki günde Hindistan'daki çeşitli uçuşlar, sahte bomba ihbarları nedeniyle yönlendirildi ve gecikmelere maruz kaldı. Sahte ihbarlar, uçuşların güvenliği açısından ciddi maliyetler doğuruyor.

Abone Ol

Hindistan'da son 48 saatte en az 10 uçak, sahte bomba ihbarları yüzünden yönlendirilmek zorunda kaldı. Salı günü Singapur Hava Kuvvetleri, bir bomba ihbarı üzerine Air India Express'e ait bir uçağı kalabalık bölgelerden uzaklaştırmak amacıyla savaş uçaklarıyla müdahale etti. Aynı gün, Delhi'den Chicago'ya giden bir başka Air India uçağı, acil iniş yaparak Kanada'ya yönlendirildi.

Sahte bomba ihbarlarının Hindistan'da yaygın görülmesine rağmen, son günlerde yaşanan artışın nedeni henüz bilinmiyor. Havayollarından Air India, IndiGo, SpiceJet ve Akasa Air benzer tehditler aldı. Hindistan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü yetkilileri, olaylarla ilgili yorum yapmaktan kaçındı.

Pazartesi günü ise sosyal medya üzerinden gelen tehditler, Mumbai'den kalkan üç uluslararası uçuşu etkiledi. Polis, bu olayla bağlantılı olarak bir kişiyi gözaltına aldı. Air India, suçluların tespiti için yetkililerle iş birliği yaptıklarını ve yaşanan zararların telafisi için yasal süreç başlatabileceklerini belirtti.

Bu tür ihbarların ardından devreye giren Bomba Tehdit Değerlendirme Komiteleri, tehditlerin ciddiyetini değerlendiriyor ve gerekli güvenlik önlemlerini alıyor. Uluslararası uçuşlar söz konusu olduğunda ise, tehditlerin yönetimi için Singapur ve Kanada gibi diğer ülkelerin güvenlik birimleriyle iş birliği yapılıyor.