4 yaşında bale öğrenince “dâhi çocuk” Kur’an-ı Kerim öğrenince “daha çocuk”!

Abone Ol

Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada bir “haber” görseline denk geldim. Görselde yer alan ifadeleri aynen alıntılıyorum: “Müftülük yaz Kuran kursunu 4 yaşa kadar düşürdü: Okuma yazma bilmeyen çocuklara din eğitimi!” Görseli paylaşan siteyi görünce pek de şaşırmadım. Bu müthiş hassasiyeti gösteren site “sol haber portalı”ydı!

Bu arkadaşlarımız belli periyotlarla böyle hayati konularda hassasiyetlerini ortaya koyuyor, geleceğimizin tehlikeye girmemesi adına büyük çabalar sarf ediyorlar! 28 Şubat dönemini anımsayın. Bu arkadaşlarımızın piri diyebileceğimiz muhterem ustaları Uğur Dündar da bu hususlarda çok hassastı! Özellikle namaz konusunda daha hassastı! Bir okulda çocuklara namaz “kıldırıldığı” haberini alır almaz, “olay mahalli”ne intikal ederdi. Kamuoyu için gerekli psikolojik operasyonu yapar, “haber”i günlerce gündemde tutar, çocukların gafletten uyanıp aydınlanmaları için büyük emekler harcardı!

Ne yapıyorlarsa millet ve memleketin geleceği, selameti, istikbali adına yapıyorlar!

Adamlar haklı, bu yaştaki çocuklara din eğitimi mi verilir?! Şöyle 28 Şubat’ta yapıldığı gibi Kur’an-ı Kerim öğrenme yaşı 12-13 yaşlara çıkarılsa fena mı olur? Çocuk o zaman tam öğrenme çağına gelmiş olur. Hem evlerde öğretilmesi de yasaklansa; çocuklar, dede, nine, ebeveynin talim ve tedrisatından uzak tutulsa, Kur’an-ı Kerim’in öğretilmesi sadece Câmii ile sınırlansa iyi olmaz mı?! Câmilerde öğretilirken de ses tonu, kadehlerini yudumlayanları rahatsız etmese, kısık seslerle öğretilse laikliğe aykırı hareket edilmese ne güzel olur değil mi?!

Maazallah, bir de 4 yaşında Kur’an-ı Kerim öğrenen o çocuklar yarın kalkıp “devrim”e sevdalanırlarsa ne olur?! Taş, sopalarla etrafı yağmalamaz, kamu malına zarar vermez, vandallık yapmazlar mı?! Havaalanları, köprüler yapılıyor diye itiraz edip sol yumruklarını yukarı kaldırıp sloganlar atarak memleketin gelişimine, özgürlüğüne engel olmazlar mı?!

Çocuklara “Kur’an” öğretileceğine, şöyle ufuk açıcı, zihin geliştirici, geleceğimizi teminat altına alacak, bizleri muasır medeniyet seviyesinin on fit üzerine çıkaracak, (hazır yükselmişken) oradan da bilimsel uzay çalışmaları başlatmamıza yardımcı olacak bale, vals, tango, (böylelikle Tufan Türenc’in hayallerini süsleyen çocuk eğitim profiline sahip oluruz) gibi medeni, uygar, modern eğitimler verilse ne güzel olur değil mi?!

4 yaşında bale öğrenince “dâhi çocuk”; fakat Kur’an-ı Kerim öğrenince “daha çocuk”…

Ressam Bob, “Şuraya da şeytanı ‘sol’da sıfır bırakan bir mahluk türü çizelim” demiş midir?!

Not: Rahmet ayı olan Ramazan’ın da son günlerini idrak ediyoruz. Bu vesileyle Ramazan Bayramınızı (“Şeker Bayramı” değil!) tebrik ediyor, hayrlara ve İbrahim milletinin inşirahına vesile olmasını temenni ediyorum.