Gündem

4 ilde FETÖ ve PKK’ya operasyon: 41 gözaltı

Abone Ol

Sınır ötesi Zeytin Dalı Harekatı’nın yanı sıra yurt içinde de terör operasyonları başarılı bir şekilde icra ediliyor. Hafta içerisinde yaklaşık 50 teröristin öldürüldüğü operasyonlarda gözaltı işlemleri de sürüyor. Bu kapsamda FETÖ/PDY ve PKK/KCK’ya yönelik soruşturmalar çerçevesinde gerçekleştirilen operasyonlarda 41 kişi gözaltına alındı.

Bir mühendis ve öğretmene gözaltı

Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen FETÖ/PDY operasyonu kapsamında örgütün “jandarma mahrem imamı” oldukları ileri sürülen biri mühendis, diğeri görevinden ihraç edilmiş öğretmen olan 2 şüpheli yakalandı.

Bilecik’te gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Bakanlığın eski personeli tutuklandı

Şanlıurfa Birecik İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, İçişleri Bakanlığından ihraç edilen ve hakkında gözaltı kararı bulunan Yusuf E’nin, Kural Mahallesi’ndeki bir evde saklandığını belirledi.

Ekipler tespit edilen eve düzenledikleri operasyonda zanlıyı gözaltına aldı.

Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlı çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

FETÖ’cü 5 polis eşi Bylock’tan yakalandı

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ’nün il yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, örgüte üye olmak suçundan haklarında gözaltı kararı çıkarılan, KHK ile meslekten ihraç edilen polislerin eşleri oldukları öğrenilen 5 kadının adreslerine eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Aralarında diş hekimi ve avukatların da bulunduğu 5 şüphelinin “ByLock” kullanıcısı olduğu belirtildi.

Zanlıların emniyetteki sorgusunun devam ettiği bildirildi.

Muş’ta terör operasyonu: 33 PKK’lıya gözaltı

33 PKK/KCK’lının gözaltına alındığı belirtilen Muş Valiliğinin açıklamasında, Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“6-7 Ekim 2014 tarihinde Malazgirt, Bulanık ve Varto ilçelerinde meydana gelen Kobani olaylarında kamu kurum ve kuruluşlarına, bankalara, güvenlik güçlerinin araçlarına düzenlenen molotofkokteyli, taşlı sopalı eylemlere katılan, PKK/KCK silahlı terör örgütünün propagandasının yapıldığı örgüt mensuplarının cenazelerine katılan, sosyal medya üzerinden terör örgütünün propagandası ve Zeytin Dalı Harekatı aleyhinde paylaşımlar yapan şahıslara yönelik 19-20 Mart’ta il ve ilçelerde başlatılan operasyon sonucu 33 şahıs yakalanmıştır.”

Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda ruhsatsız tabanca ve buna ait çok sayıda fişek, 2 ruhsatsız av tüfeği, çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirildiği aktarılan açıklamada, “Vatandaşlarımızın daha sağlıklı, huzurlu ve güvenli ortamda bulunmalarının devamının sağlanması adına uygulanan tedbirlerimiz bundan sonra da kararlılıkla sürdürülecektir.” denildi.