Gündem

4 ilde FETÖ operasyonu: 27 gözaltı

Abone Ol

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığınca Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen 9 şüphelinin yakalanması için kent merkezinde operasyon başlatıldı.

8 zanlı gözaltına alındı, örgütsel dokümanlar ele geçirildi

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince düzenlenen eş zamanlı operasyonda 8 şüpheli gözaltına alındı, ele geçirilen çok sayıda örgütsel dokümana el konuldu.

Aralarında örgütün “sözde mahalle ablası” olduğu ileri sürülen kişilerin de bulunduğu şüpheliler, sağlık kontrollerinin ardından ifade işlemleri için emniyete götürüldü.

ByLock kullandıkları tespit edildi

Operasyon kapsamında gözaltına alınan zanlıların örgütün şifreli haberleşme programı ByLock’u kullandıkları öne sürüldü.

İzmir’de 19 zanlı gözaltına alındı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ’nün eylem ve faaliyetlerinin deşifresine yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında 19 şüpheli hakkında yakalama kararı verdi.

İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince İzmir, Ankara ve Balıkesir’de belirlenen adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonda, haklarında yakalama kararı çıkartılan zanlıların tamamı gözaltına alındı.

Aralarında Hava Kuvvetleri Komutanlığında 1 askeri öğrenci, Kara Kuvvetleri Komutanlığında görevli bir astsubay kıdemli başçavuş ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığında çalışan bir sivil işçinin de olduğu zanlılar, ifade işlemleri için jandarmaya götürüldü.

Gözaltına alınan şüphelilerden 13’ünün örgütün gizli haberleşme programı ByLock kullandığı belirtildi.