Kültür Sanat

4. Aizanoi Kısa Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu

Aizanoi Sinema ve Fotoğraf Sanatı Derneği (ASİFSAD) tarafından düzenlenen dördüncü "Aizanoi Kısa Film Festivali" ödülleri sahiplerini buldu.

Abone Ol

Kütahya'daki Aizanoi Antik Kenti'nde "Toprak Ananın İzinden Zamanda ve Mekanda Yolculuk" temasıyla gerçekleştirilen festivalde kısa filmler iki kategoride yarıştı.

Yönetmen Nebil Özgentürk, festivalin özgün bir ruhu olduğunu vurgulayarak, "Dördüncüsü, önceki festivalere göre daha otantik ve masal tadında. Burada amatör görünümde ama ruhu olan bir final izledim. Nazım Hikmet belgeseliyle kapanması beni gururlandırdı. Sinemaseverler, gençler ve yaşlılar bir aradaydı, ay ışığında film izledik. Her kasabada festival olmalı." dedi.

Özgentürk, festivalin Çavdarhisar'da bir pilot model olarak geliştiğini belirtti ve şunları ekledi: "Şehre film ve festival geldi. İnsanlar muazzam bir atmosfer yaşadı. Bu festivalin 2000 yıllık bir kentin yanında yapılması anlam katıyor. Anadolu’da rengarenk insanlarız ve festivallerin birleşmesi gerekir; sanat iyileştirir. Sinema bir şenliktir."

İKİ KATEGORİDE FİLM VE BELGESELLERE ÖDÜL VERİLDİ

Festivalde iki kategoride ödüller verildi. "Yollar, Göçler ve Yemekler" kategorisinin jürisi Nebil Özgentürk başkanlığında, Pınar Uysal ve Kağan Özdemir ile toplandı. "Çevre Etiği" ve "Doğa Felsefesi" kategorisinde ise Prof. Dr. Nesrin Çobanoğlu, Selim Erdoğan ve Doç. Dr. M. Said Tuğcu yer aldı.

"Yollar, Göçler ve Yemekler" kategorisinde kurmaca dalında birinciliği Özge Uçar Çığşar’ın "Yollarda" filmi, ikinciliği Ahmet Sami Kuriş’in "Doğudan Gelen Hayaletler" eseri kazandı. Belgesel dalında ise Hasan Ete'nin "İyi Ölüm" birinci, Yusuf İslam Ölmez'in "Işığın İzinde" ikinci, Semih Sağman'ın "Hayatımın En Güzel Günü" üçüncü oldu.

"Çevre Etiği" ve "Doğa Felsefesi" kategorisinde kurmacada birincilik Volkan Karataş’ın "Mutlak," ikincilik Mert İnan’ın "Son Fide," üçüncülük Cihan Yıldırım’ın "Sona Doğru" filmi aldı. Bu kategorinin belgesel dalında birinci Ezel Avcı’nın "Derin Çığlık," ikinci Mahmut Taş’ın "Ada," üçüncü Mehmet Ali Poyraz’ın "Yaren" belgeseli oldu.

AHMET ULUÇAY ÖDÜLÜ "NEFES" FİLMİNİN

Bu yıl "Ahmet Uluçay Ödülü" Cem Terbiyeli’nin "Nefes" filmine, "Meter Steunene Ödülü" Emirhan Akaslan ve Kerem Tekinalp’in "Portakal Bahçesi"ne, "Yerel Jüri Ödülü" ise Aizada Alymbek’in "Yuva" filmine verildi.

Dereceye giren filmlerin yönetmenlerine ödüller, jüriyle birlikte takdim edildi. Festival süresince gösterimler, söyleşiler, İstanbul İmpro sahne gösterileri, resim sergisi, tadım atölyeleri ve mizah atölyeleri gerçekleştirildi.