Gündem

36 ilde dev FETÖ operasyonu: 29 muvazzaf asker gözaltında!

Abone Ol

15 Temmuz 2016’da 251 vatan evladının şehit edildiği hain işgal girişimini gerçekleştirilen Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik yürütülen operasyonlar kararlılıkla sürüyor. Adana merkezli 21 ilde ve Gümüşhane merkezli 15 ilde FETÖ’nün askeri yapılanmasına yönelik operasyonlarda 29 muvazzaf asker gözaltına alındı. Operasyonlarda bir polis memuru, bir askeri öğrenci ve bir polis akademisi öğrencisi de gözaltına alındı.

Adana merkezli operasyonda 27 gözaltı

Adana merkezli 21 ilde yürütülen FETÖ’nün askeri yapılanmasına yönelik operasyonda, çoğunluğu muvazzaf asker 27 şüpheli gözaltına alındı.

Gümüşhane merkezli operasyonda 15 gözaltı

Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcılığınca örgütün askeri mahrem yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında itirafçı askerlerin ifadelerinden yola çıkan İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, farklı illerde önceden belirlenen adreslere operasyon düzenledi.

Gümüşhane başta olmak üzere Ankara, İzmir, Hakkari, Ardahan, Erzurum, Artvin, Elazığ, Erzincan, Manisa, Kayseri, Konya, Çanakkale, Mardin ve Batman’da düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, 2 üsteğmen, 7 astsubay, 3 uzman çavuş, bir polis memuru, bir askeri öğrenci ve bir polis akademisi öğrencisi olmak üzere 15 kişi gözaltına alındı.

Soruşturma kapsamında bir şahsın aranmasının devam ettiği, zanlıların Gümüşhane Emniyet Müdürlüğü’ne getirileceği öğrenildi.

Meslekten ihraç edilen 12 öğretmene FETÖ gözaltısı15 Temmuz

3 ilde FETÖ operasyonu: 14 gözaltı15 Temmuz