Kültür Sanat

31. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali'nde "Opera Gala Gecesi" konseri

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 31. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali'nde "Opera Gala Gecesi" konseri sanatseverlerle buluştu.

Abone Ol

Aspendos Antik Tiyatrosu'nda gerçekleştirilen festivalde, genç opera solistleri soprano Çiğdem Soyarslan ve Dilan Ayata, mezzosoprano Ezgi Karakaya, bariton Faik Mansuroğlu ve tenor Mert Süngü sahne aldı. Sanatçılara, şef Lorenzo Castriota Skanderbeg yönetimindeki Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestrası eşlik etti.

Konserde, Giacomo Puccini, Giuseppe Verdi ve Wolfgang Amadeus Mozart gibi ünlü bestecilerin eserlerinden oluşan geniş bir repertuvar sunuldu.

Orkestra şefi Castriota Skanderbeg, konser öncesi yaptığı açıklamada, Aspendos'ta sanatseverlerle buluşmanın mutluluğunu dile getirdi. Skanderbeg, bu akşam önemli aryalar ve düetlerin dinleyicilerle buluşacağını, ilk bölümde daha ciddi, ikinci bölümde ise neşeli aryalar sunacaklarını belirtti. Ayrıca, solistlerle çalışmanın çok keyifli olduğunu ve farklı repertuvarların geceye kültürel bir zenginlik katacağını vurguladı.

Türkiye'de 2011'den beri opera temsilleri yöneten Skanderbeg, Türkiye'deki sesler ve prodüksiyonların yüksek seviyede olduğunu ifade etti.

Solist Faik Mansuroğlu, Aspendos'ta ikinci kez sahne alacağını belirterek, antik tiyatroda performans sergilemenin özel bir deneyim olduğunu söyledi. Mert Süngü ise Aspendos'un en iyi korunan antik tiyatro olduğunu ve akustiğinin çok iyi olduğunu vurgulayarak, sanatseverlere keyifli bir gece diledi.

Festival, 20 Eylül'de İzmir Devlet Opera ve Balesi'nin sahneleyeceği "Kuğu Gölü" balesi ile devam edecek.