Gündem

31 ilde terör örgütü PKK operasyonu: 176 terörist yakalandı

31 ilde PKK/KCK-PYD/YPG'ye yönelik düzenlenen “GÜRZ-20” operasyonlarında 176 terör örgütü mensubu yakalandı.

Abone Ol

İçişleri Bakanlığı, PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütlerine yönelik 31 ilde düzenlenen geniş kapsamlı “GÜRZ-20” operasyonları sonucunda 176 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonlarda, terör örgütüyle bağlantılı çok sayıda kişiye gözaltı yapıldığı bildirildi.

İçişleri Bakanlığı’ndan Açıklama

İçişleri Bakanlığı’nın açıklamasında, operasyonların milletin huzuru ve birliği için sürdürüldüğü belirtilerek şu ifadeler yer aldı:

“31 ilde gerçekleştirilen 'GÜRZ-20' operasyonları kapsamında 176 terör örgütü mensubu yakalanmıştır. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz kararlılıkla sürecektir.”

Operasyonların Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bitlis, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzincan, Erzurum, Elazığ, Gaziantep, Hakkâri, Hatay, Iğdır, İstanbul, İzmir, Kars, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mersin, Nevşehir, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Tunceli ve Van illerinde gerçekleştirildiği açıklandı.

Ele Geçirilen Malzemeler

Operasyonlar sonucunda ele geçirilen suç unsurları arasında çok sayıda ruhsatsız tabanca, ruhsatsız av tüfeği, örgütsel dokümanlar, dijital materyaller ve uyuşturucu madde bulunduğu belirtildi.