Güncel

30 Ağustos’ta poliklinikler açık mı? 30 Ağustos'ta poliklinik muayenesi olacak mı?

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın resmi tatil olması nedeniyle, sağlık hizmetlerine erişimle ilgili sorular gündeme geldi. Bu özel günde hastanelerin, sağlık ocaklarının, dişçilerin ve polikliniklerin açık olup olmadığı merak ediliyor. İşte detaylar...

Abone Ol

30 Ağustos Zafer Bayramı, 1922 yılında Dumlupınar'da Mustafa Kemal Atatürk'ün başkomutanlığında kazanılan büyük zaferin anısına kutlanan ulusal bir bayramdır. Bu yıl, 30 Ağustos Cuma gününe denk geliyor ve resmi tatil olarak kutlanıyor.

30 Ağustos'ta poliklinikler açık mı?

Resmi tatil olması nedeniyle, 30 Ağustos Cuma günü kamu hastanelerinde poliklinikler hizmet vermeyecek. Ancak, hastanelerin acil servisleri her zamanki gibi 7/24 hizmet vermeye devam edecek. Sağlık ocakları, dişçiler, poliklinikler ve sağlık kabinleri de bu tarihte kapalı olacak.

Eczaneler Açık mı?

Resmi tatillerde olduğu gibi, 30 Ağustos’ta da eczaneler nöbetçi sistemle çalışacak. Nöbetçi eczanelerin bilgilerine Sağlık Bakanlığı’nın e-devlet sisteminden ulaşabilirsiniz.

30 Ağustos Cuma günü sağlık hizmetlerine ihtiyaç duyan vatandaşlar, acil durumlar için hastanelerin acil servislerine başvurabilir ve nöbetçi eczanelerden hizmet alabilirler.