Gündem

30 Ağustos Zafer Bayramı programı belli oldu!

Başkentteki programlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Anıtkabir ziyaretiyle başlayıp, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki etkinliklerle sona erecek.

Abone Ol

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarına göre, Başkentteki etkinlikler, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve devlet erkanının 10.30’da Anıtkabir ziyaretiyle başlayacak. Ziyaretin ardından, Erdoğan 11.30’da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde tebrikat törenine katılacak.

Program, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden Birinci Meclis'e kadar sürecek geçit töreniyle devam edecek. TBMM öncesinde Mehteran Birliği ve Karma Bando konserleri düzenlenecek, Türk Yıldızları da gösterilerle eşlik edecek. Erdoğan, saat 17.00’de Kara Harp Okulu Mezuniyet Töreni’ne katılacak.

30 Ağustos Zaferi'nin 102. yılı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılacak etkinliklerle coşkuyla kutlanacak. Yaklaşık 2 bin davetlinin katılması beklenen program, Milli Savunma Bakanlığı Mehteran Birliği ve Jandarma Bandosu'nun saat 19.00’daki konseriyle başlayacak.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile açılacak, ardından kahraman şehitler için Kur'an okunup dua edilecek. Kutlamada, yurt içinden ve dışından Türk birliklerinin zafer tebrikleri yer alan kısa film gösterimi yapılacak.

Mesajların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan katılımcılara hitap edecek. Program Ferhat Göçer ve Türk Silahlı Kuvvetleri Armoni Mızıkası konseriyle sona erecek; konserde kahramanlık türküleri seslendirilecek. Külliyenin ana binası kırmızı ve beyaz renklerle ışıklandırılacak. 30 Ağustos Zafer Bayramı, 81 ilde de valilikler aracılığıyla kutlanacak.