Gündem

3 ilde 22 FETÖ’cü gözaltına alındı

Abone Ol

15 Temmuz 2016’da hain işgal girişimini düzenleyen FETÖ’ye yönelik yurt genelinde yürütülen operasyonlar kararlılıkla sürüyor. Bolu merkezli 2 il ve Samsun’da Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik operasyonda, “balyoz darbe planı davası” eski hakimi eski İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Diken’in FETÖ’den aranan baldızı D.E.’nin de aralarında bulunduğu 22 şüpheli gözaltına alındı.

Bartın merkezli operasyonda 8 gözaltı

Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Bartın ve Uşak’ta belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, örgütsel faaliyetleri olduğu iddiasıyla daha önce meslekten ihraç edilen, aralarında doktor ve hemşirelerin olduğu 8 kişi gözaltına alındı.

Bu arada gözaltına alınan şüpheliler arasında “balyoz darbe planı davası” hakimi eski İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Diken’in, FETÖ’den aranan baldızı D.E.’nin de Uşak’taki evine yapılan operasyonda gözaltına alındığı öğrenildi.

Samsun’da 14 gözaltı

Samsun Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY’ye yönelik soruşturma kapsamında çok sayıda eve eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda, aralarında esnaf ve memurların da bulunduğu 14 zanlı gözaltına alındı.

Zanlılar, İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.