Gündem

24 Haziran’a İzmir’den Bismillah

Abone Ol

Erdoğan, kendisine diktatör iftirası atan Kılıçdaroğlu, 15 vekili göndererek diktatörlüğün daniskasını yaptığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Haziran’ın startını İzmir’den yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin İzmir İl Kongresi’nin ardından İzmir’de binlerce vatan sevdalısına hitap etti. Erdoğan’ın gündeminde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 15 Temmuz işgal girişimindeki FETÖ’den yana tavrı ve 2. Güneş Motel vakaası vardı. Kılıçdaroğlu’nun daha önce tanklara üzerine çıkma sözü verdiğini, ancak o gün darbecilerle pazarlık yaparak Bakırköy Belediye Başkanı’nın evine sığındığını ifade eden Cumhurbaşkanı, CHP liderine şöyle yüklendi: “Daha önceleri ‘Darbe olursa tankın üzerine önce ben çıkarım’ diyen kişi, bu defa tankların korumasında havalimanından hareket ediyor. Şimdi bunları inkar ediyor. İstediğin kadar inkar et, tüm belgelerde, tüm televizyon kayıtlarında varsın. Yandın Kemal yandın. Sen darbe karşıtı değil darbecisin.”

Vekil pazarlayamazsın

Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun İP’e 15 milletvekili vermesine dair önemli tespitler yaptı. Kılıçdaroğlu’nun milletin iradesiyle seçilen vekilleri pazarlamaya çalıştığını ifade eden Erdoğan, bu tezgahlarınSoroslar için kurulduğuna dikkat çekerek, “Öyle bir tezgah kurmuşlar ki, sar bana bir 15 mebus diyor, öteki daha laf ağızdan çıkmadan gönderiyor. Git, sözde bir parti var, hadi bakalım diyor. Baktım koltuklar bomboş, 15 kişi sözde partiye katılmamışlar, böyle demokrasi olur mu? Tayyip Erdoğan’a diktatör diyeceksin, kalkıp diktatörlüğün daniskasını sen yapacaksın. Sen o milletvekillerini pazarlayan olamazsın. Tarih bunu Güneş Motel’de yazmıştı, şimdi bir de Bay Kemal ile yazdı” dedi.

İlk işimiz Kanal İstanbul

Erdoğan, İzmir’e hareketi öncesinde katıldığı AK Parti İstanbul Kadın Kolları Kongresi’nde büyük müjdeyi verdi. Yeni dönemin ilk işinin Kanal İstanbul olacağını söyleyen Erdoğan, “Bu şehrin en büyük projesi Kanal İstanbul olacak, bu bir dünya projesi. Yani bir yerde Süveyş olabilir, bir yerde Panama olabilir ama burada da Kanal İstanbul. Bununla dünyaya mesajımızı vereceğiz. Yeni dönemde ilk işlerimizden biri Kanal İstanbul’un inşasını başlatmak olacaktır.” dedi.