Kültür Sanat

"2025 Turizm Başkenti" Erzurum'da yeni turizm rotaları oluşturuldu

"2025 Turizm Başkenti" ilan edilen Erzurum, yeni turizm rotaları oluşturarak kültürel zenginliklerini dünyaya tanıtmaya hazırlanıyor. Kentin güneyinde yapılan çalışmalarda tarihi ve doğal güzellikler ön plana çıkarıldı.

Abone Ol

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) tarafından "2025 Turizm Başkenti" ilan edilen Erzurum, kültürel zenginliklerini tanıtmak amacıyla yeni turizm rotaları oluşturdu. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Başkanlığı tarafından yapılan çalışmalarla, kentin güneyinde yer alan Karayazı, Tekman, Hınıs, Karaçoban, Köprüköy ve Pasinler ilçeleri, tarihi ve doğal güzellikleri ile turizm rotalarına eklendi. 

Yeni oluşturulan rotalarda tarihi tabyalar, türbeler, köprüler, kiliseler, camiler, mağaralar ve kalelerin yanı sıra kanyon ve vadi gibi doğal alanlar da bulunuyor. Turizm potansiyelini tanıtmak amacıyla akademisyenler ve üniversite öğrencilerinin katılımıyla bir tur düzenlendi. Katılımcılar, bölgenin yöresel lezzetlerini tatma ve tarihi ile doğal güzelliklerini keşfetme fırsatı buldu.

ŞEHİR 2025'E HAZIRLANIYOR

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tanıtım Uzmanı Canan Şimşek, "2025 Turizm Başkenti" seçilmesinin ardından ilk kez güney ilçelere profesyonel bir gezi programı gerçekleştirdiklerini söyledi. Gezi programının ilk durağı olan Tekman’da, 41 çeşit gastronomi öğesi ile tanışma imkanı bulduklarını belirtti. Daha sonra Hınıs ilçesine geçerek, turistlerle birlikte tarihi Ulu Cami ve Hınıs Kanyonları’nı gezdiler. 

Şimşek, katılımcıların bölgedeki tarihi ve doğal güzelliklere hayran kaldığını ve yeter ki turistlerin bu bölgelere gelmesi gerektiğini ifade etti. 27 kişilik bir kafileyle gerçekleştirdikleri gezinin, Erzurum'un turizm potansiyelini daha geniş kitlelere ulaştırmayı hedeflediği vurgulandı.