Spor

2024 Paris Olimpiyatları hangi kanalda? Paris Yaz Olimpiyatlarına kaç Türk katılacak?

2024 Paris Yaz Olimpiyatları yaklaşıyor. 2024 Paris Yaz Olimpiyatları Türk sporseverler tarafından araştırılııyor ve merak ediliyor. 2024 Paris Yaz Olimpiyatları hangi kanallarda yayınlanacak ve Türkiye’den kaç sporcu katılacak? İşte detaylar...

Abone Ol

2024 Paris Olimpiyatları için sayılı günler kaldı. Milyonlarca sporseverin merakla beklediği olimpiyat oyunları, 26 Temmuz’da başlayacak. Türkiye’den 18 farklı spor dalında 54 kadın ve 48 erkek olmak üzere toplam 102 sporcu yarışacak. Peki, Olimpiyatlar ne zaman başlayacak ve hangi kanallarda yayınlanacak? İşte ayrıntılar...

2024 Paris Olimpiyatları Ne Zaman Başlıyor ve Bitiyor?

Paris'te düzenlenecek olan 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları, 26 Temmuz Perşembe günü başlayacak ve 11 Ağustos Pazar günü sona erecek. Bu prestijli etkinliğin toplam maliyetinin yaklaşık 8 milyar avro olduğu tahmin ediliyor.

2024 Paris Olimpiyatları Hangi Kanalda Yayınlanacak?

2024 Yaz Olimpiyatları, Türkiye'de TRT SPOR ve TRT YILDIZ kanallarında naklen yayınlanacak. Sporseverler, bu kanallar üzerinden tüm etkinlikleri canlı olarak izleyebilecek.

2024 Paris Olimpiyatları'na Kaç Türk Sporcu Katılacak?

Türkiye, 2024 Paris Olimpiyatları’nda 18 spor dalında 54 kadın ve 48 erkek olmak üzere toplam 102 sporcu ile temsil edilecek. Bu sporcular, ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek için madalya mücadelesi verecek.

Olimpiyatlarda Kaç Sporcu Mücadele Edecek?

Paris Olimpiyatları’nda, 204 ülkeden yaklaşık 10 bin 500 sporcu yer alacak. Sporcular, 32 branşta toplam 329 etkinlikte yarışacak. Tokyo 2020'de yer alan karate ve beyzbol branşları bu yıl programa dahil değil. Ancak, breakdans ilk kez olimpiyatlarda yer alacak.

Olimpiyatlarda Hangi Branşlar Yer Alacak?

Paris Olimpiyatları'nda şu branşlar yer alacak: Atletizm, atıcılık, badminton, basketbol (3x3 ve klasik basketbol), binicilik (at terbiyesi, engel atlama, üç günlük yarışma), bisiklet (BMX serbest stil, BMX yarış, dağ, yol, pist), boks, breakdans, cimnastik (artistik, ritmik, trampolin), eskrim, futbol, güreş (grekoromen, serbest), golf, halter, hentbol, hokey, judo, kano (akarsu slalom, durgunsu), kaykay, kürek, masa tenisi, modern pentatlon, ragbi, su sporları (yüzme, maraton yüzme, atlama, sutopu, senkronize yüzme), dalga sörfü, okçuluk, tekvando, tenis, triatlon, tırmanış, voleybol (plaj voleybolu ve klasik voleybol), yelken.

2024 Paris Olimpiyatları, sporseverler için büyük bir heyecan kaynağı olacak. Türk sporcularının başarılarını izlemek için 26 Temmuz'dan itibaren TRT SPOR ve TRT YILDIZ ekranlarında buluşalım.