2019’a hazırlanıyorlar!

Abone Ol

Ana muhalefet partisinin muhalefetten anlamadığı gibi muhalif vatandaşların da muhalefetlik kavramından anladıklarının artık çirkefleşme olduğunu net olarak görmekteyiz. İktidardan ve bu ülkenin cumhurbaşkanından kurtulma adına her türlü davranışı mubah gören bir kitlenin varlığı artık herkesin malumu.

Ülkesinin gizli sırlarını ifşa edip başka ülkeye sığınmanın, seçilmiş cumhurbaşkanına hakaret edip başka ülke liderinin önünde el pençe divan durmanın, gelen şehit haberlerine rağmen terör örgütüne terör örgütü diyemeyen bir grubun muhaliflikten anladığı tek şeyin milli olmamaktan başka her şey olduğunu görüyoruz.

Muhalefetlikten anlamadıkları gibi ‘sadece diktatör’ adlı sözde tiyatro oyunları ile anlamadıkları muhalefetlik iğrençliğine sanatı maske etmeleri, muhafazakâr bir liderin karizmasını çizme adına İslami değerlere fütursuzca saldırmaları, şehitleri görmezden gelip barış, yaşam ve özgürlük maskesi altında terör seviciliğine sarılmaları hepsi 2019 seçimleri öncesi yapmayı planladıkları bir dizi eylemin işaretleri mi diye düşündürmüyor değil insanları?

Anayasa Mahkemesi’nin verdiği kararların uygulanmadığını söyleyerek ülkenin hukuk düzeninden saptığını, eğitim sisteminin insanları gerici ve yobaz kıldığı yalanının üstüne ülkede özgürlüklerin daraldığını da ekleyerek bütünleşiyorlar. Bütünleşebilirler, muhalefetlik yapabilirler ama söylemler üzerinden ülkeyi tam olarak bir ayrıma götürdüklerini görmüyor olamazlar. Hâlbuki ülkeyi böldü diye her yerde suçladıkları liderin bütünleşme adına uzattığı ele hep hakaretle karşılık verdiler.

CHP kongresinde Kılıçdaroğlu’nun terörle mücadelede FETÖ’yü ağzına almaması veya unutmuş olması, ana muhalefet partisinin kongresinde şehitlerin bir dakikalığına bile anılmamış olması sizce normal mi? Birleşik Haziran Hareketi’nden, Tabipler Birliği’ne, Barolar Birliği’nden Mimarlar Odasına kadar bazı grupların 2019’a hazırlandıkları görülüyor! Nasıl mı? ‘sadece diktatör’ diye sergilemeye çalıştıkları ve sanatı maske edindikleri oyuna bakınca hazırlıktan kastın ne olduğu ortaya çıkıyor.