Ekonomi

2018’de ihracatta hedef 170 milyar dolar

Abone Ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Adana Öğretmenevi’nde partililerin katılımıyla düzenlenen Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu’nda konuştu.

2016’da FETÖ tarafından düzenlenen hain darbe girişimi sonrası Türkiye’nin kısa sürede toparlandığını, 2017’de de yüzde 7,4’lük bir büyüme yakaladığını ifade eden Yılmaz, “Bunun darbe girişiminden sonra gerçekleşmiş olması, içeride ve dışarıda terör saldırılarıyla mücadele ettiğimiz bir dönemde başarılması ayrıca anlamlı.” dedi.

“2018’de, büyümede yüzde 5,5 hedefliyoruz”

İhracatın geçen yıl 157 milyar doları aşarak ikinci en yüksek ihracat rakamlarına ulaşıldığına dikkati çeken Yılmaz, “Ekonomimizin büyüklüğü 3,1 trilyon liraya yükseldi. Yatırımlarımızın büyüklüğü 900 milyar lirayı aştı. Bunun çok büyük bir kısmı da özel sektör yatırımı.” ifadesini kullandı.

Türkiye’nin 2018’de de büyümeye devam edeceğini belirten Yılmaz, “Özellikle ilk çeyrekle ilgili öncü göstergelere baktığımız zaman yüksek büyümenin devam ettiğini görüyoruz. 2018’de, büyümede yüzde 5,5 hedefliyoruz. İhracatta geçen yıl 157 milyar doları bulmuştuk, 2018’de 170 milyar dolar hedefimizi gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. İstihdam olarak baktığımızda da en az bir milyon istihdam hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Başbakan Yıldırım: Ekonomik saldırıların üstesinden geleceğizTürkiye