Gündem

2 yaşındaki çocuk otobüs şoförünün 'Heimlich' manevrasıyla kurtarıldı

Malatya'da belediye otobüsünde seyahat eden 2 yaşındaki bir çocuk, çikolata nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdi. Otobüs şoförünün hızlı müdahalesiyle, Heimlich manevrası sayesinde çocuk kurtarıldı.

Loading...

Abone Ol

Malatya'da, belediye otobüsünde seyahat eden 2 yaşındaki bir çocuk, nefes borusuna çikolata kaçması sonucu tehlikeli bir durumla karşılaştı. Çocuğun annesinin kucağında bulunduğu sırada meydana gelen olay, otobüs şoförü Mustafa Baştuğ tarafından hızlı bir müdahale ile çözüldü.

Heimlich Uyguladı

Malatya'nın Elemendik Konteyner Kent hattında sefer yapan belediye otobüsünde, küçük çocuğun çikolata yemesi sırasında boğazına kaçan parça, nefes almasını engelledi. Bu durumu fark eden şoför Mustafa Baştuğ, anında harekete geçerek çocuğu annesinin kucağından aldı ve 'Heimlich' manevrasını uyguladı. Başarıyla gerçekleştirilen manevra sonucunda çocuk, kısa süre içinde rahat bir nefes aldı.

Başkan Sami Er'den Teşekkür

Olayın ardından, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şoför Baştuğ'u tebrik etti. Er, "Boğazına çikolata kaçması sonucu nefes alamayan ve ciddi bir hayati tehlike atlatan 2 yaşındaki evladımızı Heimlich manevrasıyla kurtaran kıymetli çalışma arkadaşımız, şoförümüz Mustafa Baştuğ'u tebrik ediyorum. Bu olay, ilk yardım eğitiminin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Toplum olarak bu konuda bilinçli olmalıyız," ifadelerini kullandı.