Gündem

2 çocuğun tacizi soruşturmasına yayın yasağı getirildi!

Edirne'de meydana gelen 2 erkek çocuğun taciziyle ilgili soruşturma devam ederken, Edirne Valiliği olayın faillerinin yakalandığını ve titiz bir çalışma yürütüldüğünü açıkladı. Ayrıca olayla ilgili yayın yasağı getirildi.

Abone Ol

Valilik, çocukların yüksek yararını gözeterek adli makamlarca yayın yasağı ve gizlilik kararı alındığını duyurdu. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, yayın yasağına uyulmasının soruşturmanın sağlıklı bir şekilde ilerlemesi açısından önem taşıdığını belirtti.

Aileler Şikayetçi Oldu

Edirne Valiliği'nin yaptığı yazılı açıklamada, "09 Ekim 2024 tarihinde ilimizde 2 erkek çocuğuna fotoğraflarının çekilmesi suretiyle tacizde bulunulduğu iddiasıyla aileler şikayetçi olmuştur. Olayın faili olduğu tespit edilen yabancı uyruklu bir şahıs derhal emniyet güçlerimizce yakalanmış ve gözaltına alınmıştır. Ardından şahıs aynı gün adli makamlarca tutuklanmıştır. Çocuğun yüksek yararı gözetilerek adli makamlarca olayla ilgili yayın yasağı ve gizlilik kararı verilmiş olup, soruşturma titizlikle yürütülmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi.

RTÜK'ten Yayın Yasağı Açıklaması

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Edirne 1'inci Sulh Ceza Hakimliği tarafından yayın yasağı kararı alındığını bildirdi. Şahin, "Edirne 1'inci Sulh Ceza Hakimliği, Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü bir istismar soruşturması çerçevesinde söz konusu olaya ilişkin sosyal medya dahil internet medyası, görsel, işitsel ve yazılı basın için yayın yasağı kararı almıştır. Delillerin toplanması ve soruşturmanın sağlıklı yürütülebilmesi açısından verilen yayın yasağına titizlikle riayet edilmesi önemlidir. İlgili yargı kararına uyulmayarak yasağı ihlal eden medya hizmet sağlayıcı kuruluşlar hakkında cezai işlem uygulanacaktır. Basınımıza ve kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadelerine yer verdi.