Yaşam

1960'ların Tarzan'ı Ron Ely 86 yaşında hayatını kaybetti

1960'ların Tarzan'ı olarak tanınan Ron Ely, 86 yaşında vefat etti ve hem oyunculuğu hem de trajik aile hikayesiyle hatırlanacak.

Abone Ol

1960'larda NBC'de yayınlanan Tarzan dizisinin başrol oyuncusu olan Amerikalı aktör Ron Ely, 86 yaşında hayatını kaybetti. 1.93 boyundaki Ely, kaslı fiziğiyle dikkat çekmiş ve Tarzan karakterine hayat vermişti.

29 Eylül'de Santa Barbara, Kaliforniya'daki Los Alamos'taki evinde vefat eden oyuncunun ölüm haberi, dün kızı Kirsten Ely tarafından Instagram'da duyuruldu.

Kirsten Ely, paylaşımında, "Babam birçok kişi için bir kahramandı. O, bir aktör, yazar, antrenör, mentor, aile babası ve liderdi. Gittiği her yerde olumlu bir etki yaratmayı başardı. Onun insanlara olan etkisini hiçbir kimsede görmedim - gerçekten büyülü bir yanı vardı." ifadelerini kullandı.

Ron Ely, ünlü yazar Edgar Rice Burroughs'un yarattığı Tarzan karakterinin genellikle tek heceli konuşmalarla anılmasına karşılık, eğitimli ve medeniyetten bıkmış bir bekar olarak ormanda yaşamaya dönen bir Tarzan'ı canlandırdı. Ely, 1975 yapımı *Doc Savage: The Man of Bronze* adlı aksiyon filminde de başrol oynamış ancak kariyerinde çoğunlukla küçük TV ve sinema rolleriyle yer almıştı. Ayrıca, 1994'te yayımlanan Night Shadows ve 1995'te yayımlanan East Beach adlı dedektif Jake Sands'in maceralarını anlatan iki polisiye roman kaleme aldı.

Trajik Bir Dönem ve Aile Hayatı

2019'da Ely'nin 62 yaşındaki eşi Valerie Lundeen Ely, çiftin Kaliforniya'daki evinde 30 yaşındaki oğulları Cameron Ely tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Ardından Cameron Ely, polis tarafından vurularak hayatını kaybetti. Ron Ely, olay sırasında evde bulunuyordu ve oğlunun öldürülmesinin meşru olduğunu savunan savcının raporuna itiraz etti.

1980'lerin başında Miss America güzellik yarışmasının sunuculuğunu yapan Ely, burada Miss Florida olan Valerie ile tanıştı ve çift 1984 yılında evlendi. Üç çocuk sahibi olan Ely, 2001'de oyunculuğu bırakıp ailesine odaklanmaya karar verdi. "Hayatımın ilerleyen dönemlerinde genç bir ailem vardı. Oyunculuğu bırakıp yazarlık yaparak evde kalmayı ve çocukların okul dönemlerinde onlarla birlikte olmayı seçtim," diyerek bu kararının nedenini açıklamıştı.

Ron Ely, 2014 yılında Expecting Amish adlı TV filminde kısa bir süreliğine oyunculuğa geri döndü. Ely, kızı Kirsten Casale Ely ve diğer kızı Kaitland Ely Sweet tarafından hayatta kalmaktadır.