Gündem

18 ilde FETÖ’nün TSK yapılanmasına operasyon: 31 gözaltı

Abone Ol

15 Temmuz 2016’da 249 vatan evladının şehit edildiği hain işgal girişimini düzenleyen Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik yurt genelinde yürütülen operasyonlar kararlılıkla sürüyor. Kahramanmaraş merkezli 17 ilde ve Tekirdağ’da örgüte yönelik operasyonlar kapsamında gözaltına alınan 31 zanlı gözaltına alındı.

Kahramanmaraş’ta 16 gözaltı

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, Türk Silahlı Kuvvetlerinde (TSK) görevli muvazzaf subayların da yer aldığı 21 kişinin yakalanması için 17 ilde eş zamanlı operasyon yapıldı.

Operasyonda, TSK’nin hava, kara ve deniz kuvvetlerinde görevli bir binbaşı, 2 yüzbaşı, 6 üsteğmen ile açığa alınan 2 yüzbaşı ve 5 üsteğmen yakalandı.

Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, emniyete götürüldü. Firari 5 kişinin yakalanması için çalışma çalışma başlatıldı.

Tekirdağ’da 15 şüpheli gözaltına alındı  

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında, Tekirdağ merkezli 10 ilde, 40 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen operasyonlarda, şu ana kadar 15 kişi gözaltına alındı.

Diğer 25 şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

17 ilde FETÖ operasyonu: 23 zanlı tutuklandı15 Temmuz

Işık Yayıncılık çalışanlarına FETÖ operasyonu: 41 gözaltı15 Temmuz