Gündem

15 Temmuz ihanetini anlatan eserler dünya literatüründe

Abone Ol

FETÖ’nün hain darbe girişimine ilişkin ‘KalkışMA’, ‘15 Temmuz: Yüzyılın İhaneti-Yüzyılın Zaferi’, ‘15 Temmuz İhanetinde Kahramankazan Sırları’, ‘15 Temmuz İhanet Darbesi’ kitapları başta olmak üzere 50’den fazla eser, Harvard, Michigan, Princeton, New York, Bodleian ve ABD Kongre kütüphanelerinde derslerde okutulacak, kaynak olarak kullanılacak.

Neşat Ergül / Diriliş Postası

15 Temmuz 2016’da gerçekleştirilmek istenen hain darbe girişiminin ardından yüzlerce eser kaleme alınarak, hain işgal girişimi teşebbüsü ele alındı. 250 şehit verdiğimiz hain teşebbüsle ilgili en önemli eserler arasında, Türkiye Haber Kameramanları Derneği’nin hazırlamış olduğu 110 kameraman ve muhabirlerin Ankara, İstanbul, Diyarbakır ve Marmaris’te yaşadıklarının anlatıldığı ‘KalkışMA’ da bulunuyor. Daha önce Harvard, Princeton ve New York üniversitelerinin kütüphanelerinde yerini alan ‘KalkışMA’, Amerikan Kongre Kütüphanesi, Ohio Üniversitesi, Bodleian Üniversitesi kütüphanelerine de gönderildi ve listeye girdi.

50’DEN FAZLA ESER

Adalet Bakanlığı’nın, FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili hazırladığı ‘15 Temmuz: Yüzyılın İhaneti-Yüzyılın Zaferi’ adı kitapta yine dünyanın sayısı üniversitelerindeki kütüphanelerde raflarda, ders ve kaynak olarak okutulmak üzere yerini aldı. Yine 15 Temmuz hain darbe girişimine ilişkin hazırlanan, ’15 Temmuz İhanetinde Kahramankazan Sırları’, ‘Darbeye Direnen Kalemler Serisi: 15 Temmuz Diriliş ve Direniş’, ‘15 Temmuz İhanet Darbesi’, ‘15 Temmuz Darbe Girişimi: Hatırladıklarımız ve Hatırlayacaklarımız, Biz Korkmadık Kaçmadık Baba’, ‘Kadın Gözüyle 15 Temmuz: Bayrağımızı, Abdestimizi Aldık Çıktık’ eserlerinin de yer aldığı 50’nin üzerinde eser yine başta Harvard, Michigan, Princeton, New York, Bodleian ile ABD Kongre Kütüphanesi olmak üzere birçok kütüphanede ders olarak okutulacak veya kaynak olarak kullanılabilecek.

“İHANETİN ANLAŞILMASINI SAĞLIYORUZ”

15 Temmuz ihanetini anlatan eserleri, Türkiye’de bakanlık, belediye, yayınevi ve kurumlardan temin ederek dünyanın sayılı üniversitelerine gönderen yayınevinin Genel Müdürü Süleyman Şengül, eserleri tek tek inceleyerek topladıklarını söyledi. Hain kalkışmanın dünya tarafından doğru okunması ve bilinmesi gerektiğini vurgulayan Şengül, “İhanetin anlatılmasına katkı sağlıyoruz. Bu nedenle yayınevi olarak mutluyuz. Türkiye Cumhuriyeti, milletimizin gösterdiği ve göstereceği direniş sayesinde ilelebet yaşayacaktır. 15 Temmuz’a ilişkin kitapların dünya üzerinde yaşayan diğer milletler tarafından da okunmasına yardımcı olduğumuz içiin onurluyuz” diye konuştu.