Gündem

15 Temmuz gecesinde neredeydin Kılıçdaroğlu?

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 4. Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Gençlik Buluşması Programı’nda İslam coğrafyası üzerinden oynanan oyunlara yönelik tarihi mesajlar verdi, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu yerden yere vurdu.

Amaçları parçalamak

Erdoğan, kan ve gözyaşından başka tabloya rastlanmayan, katliamların yaşandığı İslam coğrafyasında 100 yıl önce yaşananların yeniden tekerrür ettiğini vurgularken, Müslümanları öldüren terör örgütlerinin iplerini elinde tutanların şeytani planlarına hizmet ettiğini dile getirerek, “Eşref-i mahlukat olan insana ruh katan, ona yaşama gayesi veren ne kadar ilke varsa hepsinin içinin boşaltıldığı günler yaşıyoruz. Bu süreçte öne çıkan DAEŞ ve YPG gibi terör örgütlerinin, FETÖ gibi ihanet çetelerinin en büyük zararı Müslümanlara verdiklerini görüyoruz. İpleri kendilerini kullanan güçlerin elinde olan bu katil sürüleri, İslam dışı, insanlık dışı eylemleriyle bölgemizin parçalanmasına taşeronluk yapıyorlar” dedi ve şu şekilde sözlerini sürdürdü:

2. Sykes-Picot istiyorlar

“Nasıl bir asır önce coğrafyamızdaki ülkelerin sınırları kanla, gözyaşıyla ve fitneyle çizilmişse bugün de aynısı terör şebekeleri üzerinden yapılmak isteniyor. Yüzyıl önce Arapça konuşan, faaliyet gösterdiği yerlerin insanları gibi giyinen Lawrence vardı. Bugün de cübbeli, sakallı, hoca ve alim kılıklı modern Lawrence’ler aynı şeyi yapıyor.

Bir asır evvel Sykes ile Picot arasında yapılan gizli anlaşmalar vardı, bugün de kapalı kapılar arkasında süren kirli pazarlıklar var.”

Gençlere teşekkür etti

Erdoğan, FETÖ’nün ülkeyi işgal etmek istediği 15 Temmuz darbe girişiminde vatanı kurtaran gençlere teşekkür etti.

Bayrağı düşürmeyen gençliği siyasete layık görmeyen Kılıçdaroğlu’nu ise eleştirdi.

Bakırköy’e kaçmış

Kılıçdaroğlu’nun karşı çıktığı gençlerin 15 Temmuz’da canını ortaya koyduğunu hatırlatan Erdoğan, “Bazı gafiller ülkemize baktıkça yeni Sevrlerin hayalini kurabilir ama ben bu muhterislere 15 Temmuz gecesi yazılan kahramanlık destanını hatırlatmak istiyorum.

Orada F16’lar karşısında yılmayan gençler vardı. Tankların karşısında yılmayan gençler vardı. Helikopterlerden atılan o mermiler karşısında yılmayan gençler vardı.

Ama Kılıçdaroğlu, sen neredeydin? Yeşilköy Havalimanı’nda kaçıyordun.

Halbuki biz seninle Yeşilköy Havalimanı’nda buluşabilirdik ama yoktun. Neymiş, Bakırköy’e gitmiş” diye konuştu.