Gündem

“15 Temmuz” Balkanlar’da anlatılacak

Abone Ol

FETÖ’nün hain darbe girişiminin ikinci yıl dönümünde de farklı şehirlerde etkinlikler yapılması bekleniyor. Ülkenin dört bir tarafında düzenlenecek etkinlikler hakkında bilgi veren Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçisi Haldun Koç, FETÖ hakkında Bosnalılara uyarılarda bulundu. Koç, 13-14-15 Temmuz’da yapılacak etkinliklerde, yerel yönetimlerle hareket ederek dayanışma ve iş birliğini göstermek istediklerini aktararak, bu yıl da programların organizasyonunda Bosna Hersek Federasyonu (FBIH) Gaziler Bakanlığı ile hareket etme kararı aldıklarını ifade etti.

ŞEHİTLER İÇİN MEVLİT OKUTULACAK

15 Temmuz gün öğle namazının ardından Saraybosna’daki tarihi Gazi Hüsrev Bey Camisi’nde 15 Temmuz şehitleri için mevlit okutulacağını söyleyen Koç, aynı akşam Kovaçi Şehitliği’ni ziyaret edeceklerini ve akşam namazının ardından demokrasi nöbeti düzenleyeceklerini kaydetti. Koç, ülkenin farklı şehirlerinde de benzer etkinlikler düzenleneceğini belirterek, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından da diğer şehirlerinde programlar düzenleneceği anlattı. Mostar Başkonsolosluğunca da Cemal Bijedic Üniversitesi ve Yunus Emre Enstitüsü iş birliğinde bir ağaçlandırma faaliyeti yapılacağını kaydeden Koç, 15 Temmuz’da ilk kez bu faaliyetin gerçekleştirileceklerini ifade etti.

BOSNALI AİLELERE “FETÖ” UYARISI

Koç, Bosnalı ailelere çocuklarını Türkiye’nin tanıdığı ve desteklediği okullara göndermesi uyarısında bulunarak, “FETÖ okullarının geleceğinin olmadığını, Türkiye’de bu diplomaların denkliğinin bulunmadığını, Türk kurumlarında ve Türkiye’de herhangi bir geleceklerinin olmadığını daha önce de söyledim. Bosna Hersek’teki aileler çocuklarını Türkiye’nin tanıdığı okullara göndersinler ve geleceklerini daha garanti altına alsınlar” ifadelerini kullandı.

MAKEDONYA’DA DA ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER DÜZENLENECEK

Türk İşbirliği Kalkınma Ajansı Başkanlığı (TİKA) 15 Temmuz Pazar Günü, Merkez Jupa Belediyesi’ne bağlı Kocacık Köyü’nde 15 Temmuz Anma töreni düzenleyecek. Anma programı, Kocacık Köyü Camisi’nde şehitler için mevlid okutulması ile başlayacak. 15 Temmuz anma programı, Kocacık Köyü’nden Ali Rıza Efendi’nin anı evine saygı yürüyüşüyle devam edecek. Ali Rıza Efendi’nin anı evi çevresindeki alanda “15 Temmuz Direnişi Şehitleri” temalı şahadete kavuşan şehitler adına fidan dikilecek. Kocacık’taki 15 Temmuz Anma Töreni, Ali Rıza Efendi anı evinde düzenlenecek “Milli Birlik ve Demokrasinin Balkanlara Yansıması – Güçlü Türkiye Güçlü Balkanlar” paneli ile sona erecek.