Gündem

10 ilde FETÖ operasyonu: 13 gözaltı

Abone Ol

15 Temmuz 2016’da 249 vatan evladının şehti edildiği hain işgal girişimini gerçekleştirien Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik yurt genelinde düzenlenen operasyonlar kararlılıkla sürüyor. Kahramanmaraş merkezli 9 il ve Eskişehir’de Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik operasyonlarda 13 şüpheli gözaltına alındı.

Kahramanmaraş’ta 10 gözaltı

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturması çerçevesinde, örgütün mahrem askeri yapılanmasında yer aldıkları gerekçesiyle aralarında orman mühendisi ve askerlerin de bulunduğu 10 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Eş zamanlı operasyonda 10 gözaltı

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Kahramanmaraş, İstanbul, Ankara, Bursa, Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin, Adıyaman ve Osmaniye’de önceden belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

Gözaltına alınan 10 şüpheli, emniyete götürüldü.

Eskişehir’de iki ayrı FETÖ operasyonunda 3 gözaltı

Kocaeli Körfez Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü FETÖ soruşturması kapsamında örgüte üye olmak suçundan hakkında yakalama kararı çıkarılan muvazzaf Hava Uçak Bakım Astsubay Üstçavuş M.B’yi gözaltına aldı.

Eskişehir’de örgüte yönelik bir başka operasyonda ise, vatandaşın duyarlılığı FETÖ’cüleri yakalattı.

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde, “terör örgütüne üye olmak” suçundan haklarında gözaltı kararı verilen İ.Y. ve eşi D.Y’nin yakalanması için çalışma başlattı.

Vatandaşlardan gelen ihbarları değerlendiren ekipler, söz konusu şüphelilerin bir süre önce Zonguldak’tan Eskişehir’e gelerek ev kiraladıklarını belirledi.

Polis, kent merkezindeki eve düzenlediği operasyonda İ.Y. ile eşi D.Y’yi yakaladı.