Amasyalı ve Amasya’nın öz evladı olan ve Ağrı ilinde başarılı birçok projeye imza atan Hasan Kökrek’in öz geçmişini de sıralamak gerekirse, 1979 yılında Amasya il merkezinde dünyaya geldi ilk, orta, lise ile üniversite eğitimini memleketinde tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Sosyoloji alanında İnsan İlişkileri üzerine birinci, Kırıkkale Üniversitesinde Eğitim Yönetimi ve Denetimi alanında ikinci yüksek lisansını yaptı.

Hasan Kökrek, eğitim camiasında öğretmenlik ve çeşitli kademelerinde yöneticilik yaparak adından söz ettirerek Kırıkkale’nin Yahşihan ilçesine Milli Eğitim Müdürlüğüne atandı.
Kovid-19 sürecinde müdürlük bünyesinde günlük üretim kapasitesi 3 milyon maske üretim tesisinin kurulmasında ve bin kişinin istihdam edilmesinin yanında Yahşihan ilçesinde elektrikli bisiklet üretim tesisi kurarak üretim, istihdam ve ihracata büyük katkısı oldu.

Birbirinden farklı çalışmalar yaparak dikkatleri üzerine çeken ve Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü olarak atanan Hasan Kökrek, burada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde yürütülen "Sıfır Atık " ile Milli Eğitim Bakanlığınca başlatılan "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" projeleri kapsamında il genelindeki okullarda 13'ü sıfır atıktan olmak üzere toplam 600 kütüphane kurarak Türkiye’de ilk tamamlayan il olarak Türkiye birinciliğini elde etti.

“41 MİLYON LİRA CİROSU İLE MESLEK LİSELERİ FABRİKA GİBİ ÇALIŞTI”

İlk olarak Ağrı il genelindeki tüm meslek liseleri müdürleri ile bir araya gelen ve ilin mesleki eğitim çalışma haritasını çıkaran Kökrek, Ağrı’nın meslek liselerinde son 3 yılda 1.5 milyon lira olan cirosunu 2022 yılında 41 milyonun üzerine çıkarak tarihi rekor kırılmasını sağladı. Meslek lisesi öğrencilerine 2 milyon liranın üzerinde ücret ödemesi yaparak öğrencilerin nitelikli yetiştirilmesine ön ayak olarak meslek liselerini fabrika gibi çalıştırdı. Mesleki eğitime kayıtlı çırak-usta sayısını 2022 yılında 2.400’e çıkartarak istidama büyük destek verdi.

Milli Eğitim Bakanlığınca 81 ilde başlatılan meslek liselerine ekmek fabrikası kurulumu projesi kapsamında Ağrı'nın Eleştirk ilçesindeki, Eleşkirt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde ekmek fabrikası kurulması, Ağrı Valiliği himayelerinde İl Milli Eğitim Müdürlüğünce, Serhat Kalkınma Ajansı'na sunulan ve kabul edilen "Işıldayan Atölyeler" projesi kapsamında Nurettin Dolgun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine 3,2 milyon TL’ye makine ve araç-gereç desteği sağladı.

Okullarda kullanılan temizlik ürünlerini geçen sene kurulan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kimya Teknolojisi Bölümünün öğrencileri tarafında üreterek, öğretmenlerinin rehberliğinde okulun atölyesinde çalışma yapan öğrencilere sıvı sabun, köpük sabun, yüzey temizleyici, çamaşır suyu, bulaşık deterjanı, bulaşık parlatıcısı, el dezenfektanı, yüzey dezenfektanı, yağ çözücü ve kolonya gibi çok sayıda ürünü kendileri yapmasına büyük emek vererek aynı zamanda 'Ağrı Dağı' markasını oluşturdu.

“ATIL DURUMDA BULUNAN OKUL ARAZİLERİNİ İŞLENEREK TARIMA KAZANDIRDI”

Atıl durumda bulunan okul arazilerini işlenerek tarıma kazandırılması ve öğrencilerin organik ürün üretiminin önemini kavraması amacıyla Ağrı il genelinde patates, çilek, soğan, marul ve maydanoz, kavun, karpuz, biber, yeşil fasulye, domates, salatalık, ay çiçeği ve kabak gibi birçok ürünün hasadını yaptı.

Kökrek, Ağrı’da okul öncesi 5 yaş grubunda okullaşma oranını yüzde 62'den yüzde 99'ye çıkararak önemli bir hizmette daha bulundu. 2022 yılında 125 yeni anasınıfı, 15 yeni anaokulu açılmasını sağlayan Kökrek, anaokulu 14 bin 103 anasınıfı öğrenci sayısıyla eğitim öğretime devam etmesini sağlamıştır. Milli Eğitim Bakanlığı 2022 yatırım programına 49 tane yeni okul binası eklenerek 2023 yılında okulların açılışını gerçekleştirmeyi hedeflemekte.

Ağrı İl Milli Müdürü Hasan Kökrek; yerel, ulusal ve Avrupa Birliği projeleri ile Bilim Şenliği düzenleyerek Ağrı’yı bilim kenti yaptı. “OKUYAN ŞEHİR AĞRI” projesi ile akademik, sosyal, kültürel anlamda il’in gelişimine bir hayli destek olmuştur.

Editör: Haber Merkezi