Ataman, başkent Berlin'de düzenlediği basın toplantısında, ayrımcılığa dair hazırlanan raporu tanıttı. Toplantıda, Alman hükümetinin Göç, Mülteci ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Reem Alabali-Radovan, Irkçılıkla Mücadele Sorumlusu Mehmet Daimagüler, Antisemitizm Sorumlusu Felix Klein, Cinsiyet Çeşitliliği Sorumlusu Sven Lehman ve Engelliler Sorumlusu Jürgen Dusel de yer aldı.

Ataman, raporun Federal Meclis’e sunulacağını belirterek, ayrımcılığa uğradığını ifade eden bireylerin sayısının arttığını ve nefret suçlarının çoğaldığını aktardı. Eşit Muamele Yasası’nın mevcut durumda yetersiz olduğunu vurgulayan Ataman, 2021-2023 yılları arasında 20 binin üzerinde ayrımcılık şikayeti aldıklarını, bunlar arasında Müslüman karşıtı ayrımcılık şikayetlerinin de arttığını söyledi.

New York Times'ın avukatları, OpenAI'ın, dava verilerini "yanlışlıkla" sildiğini iddia etti New York Times'ın avukatları, OpenAI'ın, dava verilerini "yanlışlıkla" sildiğini iddia etti

Müslüman karşıtı ırkçılıkla ilgili şikayetlerin genel olarak az olduğunu belirten Ataman, bunun insanların Eşit Muamele Yasası hakkında yeterli bilgiye sahip olmamasından kaynaklanabileceğini ifade etti. Almanya’da Müslümanların yoğun bir ayrımcılığa maruz kaldığını gözlemlediklerini, bu durumun başörtülü kadınlar arasında daha belirgin olduğunu kaydetti.

Fransa’da Müslümanlar Bayram Namazı Için Camileri Doldurdu   Kamusal alanda, özellikle eğitimde, Eşit Muamele Yasası’nın etkili olmadığını belirten Ataman, bu durumun şikayetlerin azalmasına yol açtığını ifade etti. Ayrıca, Thüringen ve Saksonya’da yapılan eyalet seçimlerinde aşırı sağcı Almanya için Alternatif (AfD) Partisi’nin birinci çıkmasını yeni bir dip nokta olarak değerlendirdi. Ataman, aşırı sağcıların seçimlerde ne kadar başarılı olursa, insanların bu tutumları o kadar meşru gördüğünü vurguladı.

Almanya’nın ayrımcılık kriziyle karşı karşıya olduğunu belirten Ataman, birçok kişinin kendini güvende hissetme konusunda endişe duyduğunu ve bu soruların siyasetçiler tarafından yanıtlanması gerektiğini söyledi. Eşit Muamele Yasası’nın çoğu zaman insanları yeterince korumadığını belirten Ataman, hükümetin bu yasayı yenilemeyi geciktirdiğini ve anlaşma sağlanamadığını ifade etti. Ataman, koalisyon sözleşmesinde verilen sözlerin yerine getirilmesi çağrısında bulundu.

Kaynak: AA