Rusya ve Ukrayna arasında 24 Şubat 2022’den bu yıla süregelen savaşta, iki cephede birçok kayıp verdi.

Rusya’nın Ukrayna’daki kayıp sayısı 50 bini aştı.

Ukrayna’ya silah desteği sağlayan Almanya cephesinde, savaşta kime taraf olunduğu konusu gündeme geldi.

Sorulara cevap verdi

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Federal Meclis'te milletvekillerinin gündeme ilişkin sorularına cevap verdi.

Scholz Sol Parti Milletvekili Gesine Lötzsch'ün, "Son seçim kampanyasında afişlerde kendinizi 'barış şansölyesi' olarak sundunuz, aynı dönemde Almanya'dan (Ukrayna'ya) tedarik edilen silahların Rusya topraklarına ateş edilebilmesine izin verdiniz. Bunu sadece çelişkili değil, tehlikeli de buluyorum. Halkımıza Almanya'nın savaşın tarafı olmayacağının garantisini veriyor musunuz?" şeklindeki sorusuna Scholz, "Evet bu garantiyi veriyorum." dedi.

"Tuhaf barış teklifi"

Rusya-Ukrayna Savaşı'nda ateşkesin nasıl sağlanabileceğine ilişkin soruya da Scholz, "Bana göre Ukrayna'nın teslim olmasını içeren bir ateşkes Almanya olarak asla desteklemememiz gereken bir ateşkestir." ifadesini kullandı. Scholz, bunun soyut bir konu olmadığının, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in "tuhaf barış teklifinde" görülebildiğini belirterek Rus Devlet Başkanı'nın savaşı sona erdirme niyetinde olmadığını savundu.

Kırgızistan’da bir darbe girişimi daha engellendi Kırgızistan’da bir darbe girişimi daha engellendi

"Putin Kiev ile müzakerelere başlayabilir"

Putin, 14 Haziran'da, "Ukrayna'nın birliklerini Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya'dan çekmesi ve NATO'ya katılma isteğinden vazgeçmesi halinde Kiev ile müzakerelere başlayabileceklerini" belirtmişti.

Kaynak: AA