Terör örgütleri PKK ve FETÖ’ye kucak açan Almanya’nın ikiyüzlü tavrı Alman medyasında eleştri konusu oldu. Karlsruhe’de yayımlanan Badische Neueste Nachrichten gazetesi Avrupa ülkelerinin terörle mücadelede çifte standart uyguladığını vurguladı. Deutsche Welle Türkçe’nin aktardığı habere göre, PKK’nın Almanya’daki “tehditle para toplama” faaliyetlerine dikkat çeken Badische Neueste Nachrichten gazetesi, uluslararası düzeyde terörle ortaklaşa mücadele kararlılığı sürekli dile getirilmesine rağmen Alman hükümetinin PKK’ya yönelik gevşek tavrının bu söylemin inandırıcılığına darbe vurduğunu aktardı. “Avrupalılar böyle davranmakla kendi inandırıcılıklarını zedeliyorlar” diyen Badische Neueste Nachrichten gazetesi, “Batı’nın PKK karşısındaki tutumu Türkiye’de ‘bana dokunmayan yılan bin yaşasın’ atasözüyle tarif ediliyor” ifadelerini kullandı.

“Erdoğan bu durumu değerlendirecektir”

Hafta sonunda PKK’lıların Köln’de düzenledikleri gösteriyle ilgili olarak Stuttgarter Zeitung gazetesinde şunları yazdı: “Köln’deki PKK yanlısı gösterinin yasaklı içerik ve semboller kullanılmasına rağmen polis tarafından dağıtılmamasına bir dizi geçerli neden gösterilebilir. Ama bu durumda Almanya, Türkiye karşıtı grupların meydanlarda boy gösterebildiği hükümet üyelerinin ise buluşmalara katılmalarının önlendiği bir ülke izlenimini uyandırıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu durumu değerlendirmeyi bilecektir.” Straubinger Tagblatt’ın gösteriyle ilgili yorumu ise şöyle: “Kürtler tabii ki Almanya’da da Erdoğan karşıtı gösteri yapabilir. Ama bunu yasaklanmış olan PKK adına yapmalarına Alman devleti göz yumamaz. Gösteride yasaklı olduğu halde PKK bayrakları ve Öcalan resimleri taşındı. Polisin neden kararlı müdahalede bulunmadığına akıl erdirmek zor.”

“Çifte standart”

Nürnberger Nachrichten gazetesi de gösteriye müdahale edilmemesini eleştiriyor: “Tabii ki bütün Kürtlerin terör sempatizanı olduğu söylenemez. Ancak Alman makamları böylesine aptal yerine konabiliyorsa o zaman ‘çifte standart’ eleştirisi kimseyi şaşırtmamalı. Bunun aynı zamanda Türkiye’deki tutuklu Almanlara da yararı olmaz. Bu durumda ısrarla hukuka saygılı olunmasını talep etmek de inandırıcı olmaz.”

Editör: TE Bilisim