Alman sanayi holdingi ThyssenKrupp'un yönetim yetkilileri, şirketin çelik biriminin bölünmesi konusunu görüşmek üzere bir araya geldi.

Söz konusu birimde yaklaşık 27.000 kişi çalışıyor ve bunların 13.000'i Almanya'nın batısında, Köln'ün kuzeyinde yer alan Duisburg kentinde istihdam ediliyor.

Duisburg'daki pozisyonlar Mart 2026'ya kadar korunuyor olsa da, yeniden yapılandırma sürecinde kaç kişinin işini kaybedeceği henüz belli değil.

Perşembe akşamı çalışanlar, firmanın yeniden yapılanmasını protesto etmek üzere Duisburg çelik merkezinin önünde toplandı. 

Göstericiler ellerinde mumlar ve meşalelerle tahta haçların arasında durdular. Siyah giyimli dört adam, içinde bir bebek bulunan bir tabut taşıdı.

ThyssenKrupp'un çelik bölümünün yetersiz mali kaynaklarla ana şirketten ayrılabileceğine dair korkular var.

2025 yılında FDI Dünya Dişhekimliği Kongresi, Çin ev sahipliğinde düzenlenecek 2025 yılında FDI Dünya Dişhekimliği Kongresi, Çin ev sahipliğinde düzenlenecek

ThyssenKrupp Duisburg/Beeckerwerth tesisinin Çalışma Konseyi Başkanı Ali Güzel, “Korkumuz bize mümkün olduğunca az çeyiz verilmesi, böylece günün sonunda iflas yöneticisinin kapımıza dayanması” dedi.

Güzel sözlerini şöyle sürdürdü: “İflas riski çok yüksek.” ThyssenKrupp Nisan ayında çelik bölümünün %20 hissesini Çek milyarder Daniel Křetínský'ye satacağını duyurdu. Satış Temmuz ayı sonunda tamamlandı.

Birim, Avrupa'daki enerji fiyatlarındaki artışla daha da kötüleşen ucuz Asyalı üreticilerin rekabeti karşısında zorlanıyor.

Křetínský anlaşması hakkında konuşan ThyssenKrupp CEO'su Miguel Lopez, ortaklığın çelik endüstrisinin karbonsuzlaştırılmasını kolaylaştıracağını umduğunu söyledi.

ThyssenKrupp bu yılın başlarında yaptığı açıklamada, "Planlanan önlemler, rekabet gücünü korumak ve Duisburg tesisindeki çelik üretimini güvenli bir geleceğe taşımak için kesinlikle gereklidir" dedi.

Üretim ağındaki geniş kapsamlı optimizasyonlar rekabet gücünü ve karlılığı önemli ölçüde arttıracaktır.

Kaynak: Haber Merkezi