Çalıştayın, akademisyenlerin katılımıyla gerçekleştirileceğini belirten Yazıcı, "AK Parti, yeni bir anayasa ile Türkiye’yi küresel değişimlere karşı hazırlıklı hale getirmek istiyor" dedi. Yazıcı, diğer siyasi partilere de bu süreçte iş birliği çağrısında bulundu. "Siyasi partilere koşulsuz çağrıda bulunuyoruz" diyen Yazıcı, yeni anayasanın en geniş katılımla hazırlanması gerektiğine dikkat çekti.

"Temel Amacımız Demokratik ve Katılımcı Bir Anayasa Yapmak"

Yazıcı, anayasa sürecinde toplumun tüm kesimlerinin görüşlerinin alınacağını ve anayasanın, herkesin kendini bulacağı bir çerçevede tasarlanacağını ifade etti. AK Parti'nin, bu çalışmalarda bireysel hak ve özgürlükleri koruyan, hukukun üstünlüğünü temin eden ve yargı bağımsızlığını güçlendiren bir anayasa hedeflediğini belirtti.

Yeni anayasanın, demokratik katılımı artıran, güçler ayrılığını pekiştiren ve halkın iradesini öne çıkaran bir yapıda olması gerektiğini vurgulayan Yazıcı, anayasa yapma sürecinin halktan başlayarak, son sözü yine halka bırakan bir yöntem izleyeceklerini açıkladı.

Merkez Bankası '2025-2027 Araştırma Gündemi'ni yayımladı Merkez Bankası '2025-2027 Araştırma Gündemi'ni yayımladı

Anayasanın İlk Dört Maddesi Korunacak

Anayasanın ilk dört maddesinin korunmasının AK Parti için önemli olduğunu söyleyen Yazıcı, bu maddelerle ilgili herhangi bir değişiklik planlarının olmadığını belirtti. Yazıcı, "Anayasa'nın bir, iki, üç ve dördüncü maddesinin öneminin farkındayız. Bu maddelerin korunmasından yanayız ve bunlarla hiçbir problemimiz yok" dedi.

"Cumhuriyet Yönetimi En Büyük Kazanımımızdır"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Cumhuriyet yönetimini en büyük kazanım olarak gördüğünü hatırlatan Yazıcı, AK Parti’nin Cumhuriyet değerlerine olan bağlılığını yineledi. Yeni anayasanın kodlarını "yüksek standartlı demokrasi, güvenceli özgürlükler ve hukukun üstünlüğü" olarak tanımlayan Yazıcı, toplumun geniş kesimlerinden görüş alınarak hazırlanan anayasanın, ülkenin geleceği için önem taşıdığını belirtti. 

AK Parti'nin bu çalıştay sürecinde akademisyenler, sivil toplum kuruluşları ve toplumun çeşitli kesimlerinden temsilcileri dinleyerek, anayasa sürecine katkı sunmaya devam edeceği açıklandı.

Kaynak: AA