AK Parti   MYK toplantısı sonrası parti sözcüsü Ömer Çelik gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sözcü Ömer Çelik'in açıklamalarından satır başları şu şekilde:

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN DİYARBAKIR ZİYARETİ

"Diyarbakır Anneleri'ne buradan selamlarımızı gönderiyoruz. Cumhurbaşkanımızın kendileriyle buluştuğunda söylediği gibi onların acıları, bizim acıları.

Sayın Cumhurbaşkanımızın Diyarbakır ziyareti son derece olumlu geçti.

Diyarbakır Anneleri'yle buluşması son derece tarihi bir buluşma. Burada verdiği mesajlar içerisinde bizim siyasetimiz açısından hem vatandaşlarımızın kültürel zenginliklerini yok sayan inkâr politikalarına karşı olduğumuzu, bunun için verdiğimiz mücadelenin gücünü, Türkiye'nin bütün vatandaşlarının birinci sınıf, eşit vatandaş muamelesi görme yönünde yaptığımız mücadeleler konusunda verdiği mesajlar önemli."

TERÖRLE MÜCADELE

"İnkar politikasına karşı olduğumuz gibi bunun öbür yüzünü oluşturan terör politikasına ve teröre karşı verdiğimiz mücadele de son derece güçlü.

Hem inkar hem terör siyasetine aynı anda güçlü şekilde karşı durarak hem demokratik standartlarımızı artırmayı hem de hizmet siyasetimizi Türkiye'nin her yerine ulaştırmaya devam edeceğiz."

"Geçmişte bir takım bürokratlar tarafından vatandaşlarımızın incitilmesi konusunda ne kadar karşı olduğumuz,  Cumhurbaşkanımız tarafından ifade edildi. Terörü meşrulaştırmaya çalışanlara karşı duruşumuzu bir kez daha ortaya koymuş olduk. Bugün MYK'da iç dış siyasetin yanı sıra çevre konularıydı."

ÇEVRE KONULARI ELE ALINDI

Bu gündem maddesi içinde her zaman için Marmara'daki müsilajdan birçok konuyu tartışıyoruz. Çevre siyaseti olarak bütün ilkelerimizin ele alındığı geniş bir sunum yaptı Çiğdem Hanım. Doğanın yok olmasına karşı nasıl bir mücadele vermemiz gerektiği hususunda bir yol haritası sunuldu. Genç arkadaşlarımız son derece bilinçli davranıyorlar. Çevre konularını beraber oluşturduğumuz şehir buluşmalarının sayısını artıracağız.

MÜSİLAJ İLE MÜCADELE

Burada enerji başlığı, endüstri başlığı önemli. Ormancılık konusunda neler yaptığımız önemli. Emine Erdoğan hanımefendinin liderliğinde yapılan sıfır atık projesi... Tüm bunlar MYK'mızda ele alındı. Daha yaşanabilir şehirler için bir çevre siyasetinin harekete geçirilmesi konusunda medeni şehir kavramının daha vurgulu hale getirilmesi, hem siyasetimizin parçası olarak hayata geçirilmesi, hem bu konudaki bilincin artırılması...

Marmara'daki müsilajın temizlenmesiyle ilgili son derece güzel haberler alıyoruz. Son 5 gündür Marmara Denizi yüzeyinde müsilaj görülmedi.

Bu tabii ki sevindirici ama bizi rehavete sevk etmemeli. Bakanlığımızın çalışmalarıyla 11 metreküpe yakın müsilaj temizlendi. Çalışmalar güçlü şekilde devam edecek.

15 TEMMUZ'UN YIL DÖNÜMÜ

15 Temmuz çerçevesinde verdiğimiz güçlü mücadele, darbe girişiminin faillerinin yakalanmasına ilişkin mücadelemizi sürdürüyoruz. Kendi milletine silah çekenler kadar alçakları yoktur. Asker üniforması giyen teröristler emellerine ulaşamadı.

Sayın Cumhurbaşkanımız yarın 15 Temmuz Anıtı önündeki törene katılacak. Şehit yakınlarıyla bir araya gelecek. Yaklaşık olarak 5 bin vatandaşımızla bu direnişi tekrar hatırlamak ve şehitlerimizi anmak için Cumhurbaşkanımız bir hitap gerçekleştirecek.

İletişim Başkanlığı tarafından 3 binin üzerinde yurt içi ve yurt dışında programlar koordine edilecek.

Gece saat 00.13'te direnişi tekrar hatırlamak için Türkiye genelinde Diyanet İşleri Başkanlığımızın organizasyonuyla selalar bütün camilerde okunacak.

AŞILAMA ÇALIŞMALARI

60 milyona yakın aşılama yapılmış durumda. Sağlık çalışanlarımız ve bazı vatandaşlarımız 3. doz aşılarını oldu. Burada randevulara zamanında gidilmesi aşıların ziyan olmaması için çok önemli. Bilim insanlarımız ve sağlık çalışanlarımıza bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz. Aşıla bu pandemiyi aşmamızı sağlayacak.

HAYVALARI KORUMA KANUNU

Artık bizim bu dünyada aynı kaderi, dünyayı paylaştığımız hayvanlar eşya değil, canlı olarak anılacak. Hayvan bakım evlerinin kurulması ve belediyeler için zorunlu hale getirilmesi bir takım olumsuzlukları engelleyecektir diye düşünüyoruz. Bu konu ile ilgili olarak Sivil toplum kuruluşlarının da katkısı büyük oldu.

SURİYE'DEKİ GELİŞMELER

"Orada her gün yaşanan bir durum var, oraya insani yardımların gitmesi gerekiyor. Birleşmiş Milletler, bu insani yardımlar için Cilvegözü sınır kapısının açık kalmasını süresini uzattı. Bu oldukça önemli. Ateşkesin sürdürülmesi de esas çözümdür. Suriye'de çözüm için için tezlerimizi anlatıyoruz. Suriye, Afganistan olmamalı."

AFGANİSTAN GÖRÜŞMELERİNDEKİ SÜREÇ

"Biden görüşmesinde de konu ele alınmıştı. NATO misyonu söz konusuyken Türkiye hiçbir zaman muhalif olarak yer almadı. Oraya yeni gitmiyoruz, zaten oradayız. Afganistan'da birçok sıkıntı yaşandı gerek işgal, gerek terör olayları. Türkiye Afgan halkının dostu olduğu bir ülkedir. Türkiye orada bulunursa Afgan yetkililerin daveti üzerine bulunacaktır. Afgan halkının geleceğe daha güvenli yürümesi için hamlelerdir. Jeopolitik olarak baktığınızda Afganistan, Türkiye'ye uzak bir coğrafya olarak görülmemektedir."

Editör: Haber Merkezi