Kabine toplantısının ardından gazetecilere konuşan Göktaş, projenin detaylarına değindi. "Sağlık Bakanlığımızın her bir aileye hizmet sunan aile hekimi mevcutsa, sosyal hizmetler alanında da benzer bir modeli devreye almak istiyoruz" dedi. Göktaş, bu sistemin aile içi sorunların önüne geçmeyi hedeflediğini belirtti.

Sosyal Risk Haritası Oluşturulacak

Bakan Göktaş, ailelere yönelik sosyal risk ve tehditlere karşı koruyucu önlemler alacaklarını ifade ederek, "Sosyal risk haritası çalışmamızı başlattık. Bu haritalar, kadına yönelik şiddet, çocuk istismarı ve bağımlılık gibi sosyal olguların bütüncül olarak incelenmesine olanak sağlayacak" dedi. Göktaş, sosyal risk haritasının, mahalle, ilçe ve hane bazında verileri haritalayarak; kaç engelli, kaç yaşlı, kaç suça sürüklenmiş çocuk ve kaç şiddet mağduru bulunduğunu tespit edeceklerini açıkladı.

Adıyaman'da 85 milyon yıllık deniz kestanesi fosili bulundu Adıyaman'da 85 milyon yıllık deniz kestanesi fosili bulundu

Pilot Uygulama Başladı

Göktaş, sosyal risk haritaları için pilot çalışmaların başlatıldığını ifade etti. "Sosyal risk haritalarını 81 il ve 922 ilçe için oluşturduktan sonra tek bir ekranda bu konudaki tüm bilgilere ulaşacağız. Çalışmamız tamamlandığında, henüz gerçekleşmeden vakalara müdahale edebilme kapasitemiz gelişecek" diye konuştu.

Bu projeyle birlikte, ailelerin güvenliğini sağlamak ve sosyal sorunları erken aşamada tespit etmek amaçlanıyor.

Editör: Hazal Mihrace Göksun