Terör örgütleri FETÖ ve PKK adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla 35 yıla kadar hapis cezası istenilen FETÖ ajanı ABD’li papaz Andrew Craig Brunson’un tutukluluğu ev hapsine çevrildi.

İzmir İkinci Ağır Ceza Mahkemesi, Türkiye ve ABD’yi karşı karşıya getiren rahip  Andrew Craig Brunson hakkında bugün yeni bir karar verdi. Mahkeme, rahibin adli kontrol şartıyla cezaevinden çıkmasına ve ev hapsine alınmasına hükmetti. Rahip Brunson hakkında yurtdışına çıkış yasağı da getirildi.

35 YILA KADAR HAPİS İSTEMİYLE YARGILANIYOR

ABD’li papaz Brunson, FETÖ ve PKK adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla 35 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor. Brunson’un, görüşmediğini öne sürdüğü FETÖ’nün Ege Bölge imamı firari sanık Bekir Baz ile birbirlerine çok yakın yerde 293 kez GSM sinyali tespit edilmişti.

TRUMP VE PENCE SERBEST BIRAKILMASINI İSTEMİŞTİ

ABD Başkanı Donald Trump ve yardımcısı Mike Pence, Twitter’dan yaptığı açıklamalarda, Andrew Craig Brunson’un serbest bırakılması yönünde çağrıda bulunmuşlardı. Trump, ABD’li papaz Brunson’un Türkiye’de suçsuz yere yargılandığı belirterek, “Amerika’da iyi bir beyefendi ve Hrıstiyan lider olan Rahip Brunson yok yere Türkiye’de yargılanıyor ve zulme uğruyor. Ona casus diyorlar ben ondan daha fazla casusumdur. Umuyorum ki evine ve ait olduğu güzel ailesine dönmesine izin verilecek.” ifadelerini kullanmıştı.

Mike Pence yaptığı paylaşımda, “serbest bırakılmasının zamanı geldi.” ifadesini kullanmıştı.

FETÖ ajanı papaz Brunson’un tutukluk hali devam edecekDünya

Dışişleri’nden ABD’ye ‘Brunson’ cevabıTürkiye

Editör: TE Bilisim