Avrupa Birliği'nin birçok marka hakkında başlattığı 'Dijital Piyasalar Yasası' soruşturmasında, yasada uygulanan önlem ve yükümlülüklerini yerine getirmekte yetersiz olduğu tespit edilen markalar 'eşik bekçisi' olarak adlandırıldı.

TikTok uygulamasını bünyesinde barındıran Çinli ByteDance şirketi, eşik bekçisi olarak adlandırılan ve katı yükümlülüklere tabi tutulan firmalar arasında yer aldı.

TikTok uygulamasının 'eşik bekçisi' sayılmasını haksız karar bulan ByteDance şirketi, mahkeme kararına itiraz ederek dava açtı.

İtiraz reddedildi

Merkezi Lüksemburg'da bulunan, AB'nin en yüksek mahkemesi Avrupa Adalet Divanı yapısı içinde yer alan Genel Mahkeme, Çinli ByteDance'in açtığı davayı karara bağladı.

Mahkeme, AB Komisyonunun TikTok'u 'eşik bekçisi' olarak sınıflandırma kararına karşı açılan davayı reddetti.

Eşik bekçisi olmaya devam edecek

İngiltere'den İran açıklaması: İsrail'e misilleme yapabilir İngiltere'den İran açıklaması: İsrail'e misilleme yapabilir

Tiktok, AB tarafından "Çok Büyük Çevrim İçi Platform" olarak tanımlanmaya ve "eşik bekçisi" olarak sınıflandırılmaya devam edilecek.

Bu şekilde sınıflandırılan platformların, rekabeti artırmak, tüketicilere daha fazla seçenek sunmak, yasa dışı ve zararlı içeriğin yayılmasını önlemek gibi çeşitli katı kurallara uyması gerekiyor.

Kural ihlalinde bulunan dijital platformlara yüksek para cezaları uygulanıyor. İhlallerin tekrarı durumunda bu platformların AB'deki faaliyetine son verilebiliyor.

Eşik Bekçiliği nedir?

Eşik bekçiliği, kavramı iletişim araçları tarafından yayılan bilgilerin bir kısmının, kanal yöneticileri tarafından dışarda bırakılarak oluşturdukları seçki sürecini tanımlar.

Kaynak: AA