Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, bu atölyelerin gençlere sağlayacağı katkılara dikkat çekti.

ULAK Haberleşme, 6G alanında 113 patent başvurusu yaptı ULAK Haberleşme, 6G alanında 113 patent başvurusu yaptı

"Gençlerimize müjde, Milli Teknoloji Atölyeleri geliyor. Üniversitelerimizde ve TÜBİTAK destekli bilim merkezlerinde kuracağımız atölyelerde, gençler hayallerindeki projeleri hayata geçirecek ve yarışmalara hazırlanacaklar," dedi.

Bakanlık açıklamasında, Türkiye'nin "Milli Teknoloji Hamlesi" hedefleri doğrultusunda, 81 ilde kurulacak atölyelerin, gençlerin milli teknolojileri üretip geliştirmelerine destek vereceği ve nitelikli insan kaynağı yetiştireceği belirtildi.

Ayrıca, üniversite ve TÜBİTAK destekli bilim merkezlerinde Milli Teknoloji Atölyeleri için iki farklı destek programı sunulacak. Atölye Kurulum Projesi, en az 200 metrekarelik alanlara sahip atölyelerin kurulumu için destek sağlayacak. Sürdürülebilirlik ve Kapasite Artırımı Projesi ise, en az 200 metrekarelik alanlarda en az 6 ay hizmet veren atölyelerin sürdürülebilirlik ve kapasite artırımı için destek sunacak.

Başvurular TÜBİTAK sisteminden yapılabilecek. Proje kapsamında, atölye demirbaş ve sarf malzemelerinin temini, yarışma süreçlerinin desteklenmesi, uzmanlarla takımların buluşturulması, sanayi işbirliklerinin kurulması ve eğitim programlarının düzenlenmesi planlanıyor. Ayrıca, üniversite-sanayi işbirlikleri de hedefleniyor. Başvuruların TÜBİTAK Proje Başvuru Sistemi üzerinden çevrimiçi yapılacağı belirtildi.

Kaynak: AA