FETÖ’nün eski yapılanması ve yeniden faaliyet göstermesine karşın alınan OHAL kararı çerçevesinde yapılan başarılı operasyonlar sonuç vermeye devam ediyor. Türkiye genelinde Sivas ve Hatay merkezli toplam 8 ilde yürütülen operasyonlarda 31 kişi gözaltına alındı.

Hakkında yakalama kararı bulunan 40 kişinin adreslerine düzenlenen operasyonlarda bulunamayan 9 kişinin yakalanması için yoğun çalışmalar sürüyor.

Sivas merkezli 4 ilde operason: 11 gözaltı 

Sivas Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock’u kullandıkları öne sürülen 20 kişi hakkında gözaltı kararı çıkartıldı.

Sivas Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince Sivas il merkezi, Şarkışla, Gemerek, Altınyayla, Kangal, Yıldızeli, Zara ve Koyulhisar ilçeleri ile İstanbul, Kayseri ve Eskişehir’de eş zamanlı düzenlenen operasyonda 11 kişi gözaltına alınırken adreslerinde bulunamayan 9 zanlı ise aranıyor.

4 ilde düzenlenen operasyonlarda 14’ü kadın 20 gözaltı

Hatay Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, Hatay merkezli Ankara, Gaziantep ve Kars’ta eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock’u kullandığı iddia edilen 14’ü kadın 20 zanlı gözaltına alındı.

Editör: TE Bilisim