Merkez'in açıklamasında, "Bahse konu videoda görülen tırda iddia edildiği gibi 'ceset torbaları' değil, deprem zamanında STK'lar ve bağışçılar tarafından gerek yurt içinden gerekse yurt dışından bağış yoluyla deprem bölgesine gönderilen kamp çadırları taşınmaktadır. Ayrıca görüntülerin İskenderun'da değil, Samandağ'ın Atatürk Caddesi'ndeki bir akaryakıt istasyonunda kaydedildiği tespit edilmiştir" denildi.
Açıklamada ayrıca, "Samandağ'ı da etkileyen depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımızın naaşları aile ve yakınlarına teslim edilerek defin işlemleri gerçekleştirilmiştir" ifadeleri kullanıldı.
📌Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan görüntülerle ilgili, “6 Şubat depreminin ardından Hatay İskenderun’da tır kasasında cesetler torbalarla taşındı.” iddiası doğru değildir.
— Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (@dmmiletisim) January 13, 2024
Bahse konu videoda görülen tırda iddia edildiği gibi “ceset torbaları” değil, deprem zamanında… pic.twitter.com/oro4Q1Hwkg
Görüntülerin Samandağ'da kaydedildiği tespit edildi
Görüntülerin Samandağ'da kaydedildiği tespit edildikten sonra, sosyal medya kullanıcıları tarafından paylaşılan videolara tepkiler geldi. Kullanıcılar, görüntülerde yer alan tırın kasasında taşınan eşyaların kamp çadırı olduğunu belirterek, "Bu asılsız iddialar deprem bölgesinde yaşayan insanların acısını daha da artırıyor" ifadelerini kullandılar.
Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, yaptığı açıklamada, bu tür asılsız iddialara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirterek, "Bu tür iddiaları paylaşmadan önce doğruluğunu teyit etmenizi rica ediyoruz" dedi.